[ad_1]

Istarska županija

U Istri je ukupno ispitano 43 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih. Jedna osoba je izliječena, što čini ukupno 48 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeto je 82 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji ponovno nema novoboljelih osoba, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 207 osoba. Na analizu je poslano 30 novih uzoraka, te je ukupno testirano 125 osoba. Na području županije i dalje su potvrđene samo 3 oboljele osobe. Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, te se dvije nalaze u kućnoj izolaciji.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije dosad je evidentirano ukupno 116 osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području županije.

U odnosu na dan ranije, novoevidentirane su 3 osobe – 2 iz Oroslavja i 1 iz Novog Golubovca. Ukupan broj osoba koje su ozdravile i dalje je 5. Dosad je preminula 1 osoba, tako da je ukupan broj pozitivnih 110. Tijekom protekla 24 sata uzeto je 39 uzoraka, a dosad ukupno 838 uzoraka.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije još je jedna osoba pozitivna na koronavirus, tako da je ukupan broj zaraženih 81. Novozaražena osoba djelatnik je Ortopedske bolnice u Biogradu. U tijeku je aktivni nadzor nad 527 osoba, a istekao je za 1932 osobe.

 

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji već četvrti dan nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je i dalje ukupno 36 oboljelih osoba.

U protekla 24 sata testirane su 32 osobe, što na području županije čini ukupno do sada 612 testiranih osoba.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 407 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su 4 prijave o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo kako su 3 osnovane.

U objektima za karantenu osoba nalaze se četiri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 21 poziv sa sumnjom na bolest COVID-19.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 4 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji, zbog blažih simptoma bolesti. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik.

Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 2, od čega su obje medicinske sestre/tehničari.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.[ad_2]