Udruga hotelijera s Kanarskih otoka (Ashotel) predložila je da se španjolsko prvenstvo nastavi i odigra na tom otočju uz zapadnu obalu Afrike jer je udaljeno od španjolskog kopna inficiranog koronavirusom.

Ashotelov predsjednik Jorge Marichal poslao je pismo predsjednicima Španjolskog nogometnog saveza i La Lige, organizatora prvenstva.

– Udaljenost je djelomično zaštitila otoke od širenja koronavirusa, za razliku od onoga što se dogodilo nažalost u drugim dijelovima španjolskog teritorija – napisao je Marichal.

– Raspolažemo s dovoljno nogometnih terena, s dozvolom za igranje Prve lige, a također imamo i terene za fizičku pripremu igrača – dodao je.

Španjolski nogometni savez i La Liga još uvijek mu nisu odgovorili. Na sedam Kanarskih otoka inficiralo se koronavirusom 1.860 osoba od ukupno 153.222 u Španjolskoj. Preminulo ih je 94 od ukupno 15.447 u zemlji.


Foto: rcd mallorcaŠpanjolsko nogometno prvenstvo zaustavljeno je 13. ožujka kada je proglašeno izvanredno stanje u zemlji, a predsjednik španjolske lige Javier Tebas rekao je kako “nema govora o tome da se Primera ne nastavi, 29. svibnja ili kasnije u lipnju”.

– Kako bi smo znali hoće li se prvenstvo nastaviti korisnije je slušati što kaže ministarstvo zdravstva nego gospodin Tebas – rekla je Irene Lozano, predsjednica odbora za sport u španjolskoj vladi, za radijsku postaju COPE.

U četvrtak je parlament potvrdio produženje izvanrednog stanja do 26. travnja, a premijer Pedro Sánchez je rekao da će tada vjerojatno morati tražiti novo produženje za dodatnih petnaest dana.

Jedanaest kola prije kraja prvenstva vodeća Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida. Najpoznatiji klub s Kanarskih otoka, Las Palmas, natječe se u drugoj ligi nakon što je u svibnju 2018. godine ispao iz prve lige.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Source link