S igračima se razgovora svaki dan, pomaka ima, ali ne može se još sa sigurnošću reći da će dogovor biti postignut. Razgovaralo se s njima kroz Veliki tjedan, a razgovarat će se i idući. Dinamu je za pravo dala i Fifa svojim uputama u ovoj kriznoj situaciji. Prema pravilniku Fife, zagrebački klub može jednostrano smanjiti plaće. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Čelnici kluba žele dogovor s igračima, ali jasno je da im ovakva Fifina uputa daje vjetar u leđa. Oni su odlučni u namjeri da provedu svoju odluku, to je bilo jasno i nakon što su igrači predvođeni kapetanom Arijanom Ademijem i trener Nenad Bjelica odbili prijedlog o smanjenju primanja.
Iz kluba su prije nekog vremena kontaktirali još aktualnog trenera Nenada Bjelicu. On se nije oglasio gotovo mjesec dana, Dinamo je od 13. ožujka bez treninga zbog situacije s korona virusom. Nije imao komentara kad mu je smijenjen cijeli stručni stožer, ali uskoro će doći na razgovor u Maksimir. Bjelica je bio u Austriji, u svojem domu u Klagenfurtu, a sad je u Hrvatskoj.
Naravno, morao je otići u dvotjednu izolaciju i dogovor je da se u Maksimiru pojavi u četvrtak, 16. travnja. Očekuje se sporazumni raskid ugovora s Dinamom. Šanse da on nakon svega ostane na klupi doista su gotovo ravne nuli. Međusobni odnosi su toliko narušeni da ne bi imalo niti smisla da Bjelica dalje vodi Dinamo. Jedan “gospodski” rastanak bi odgovarao i klubu i treneru, ali to tek ostaje za vidjeti. Dakle, idući četvrtak bi se Bjelica u Maksimiru mogao pojaviti posljednji put, naravno, kao trener Dinama. 
Posljednja utakmica u kojoj je Nenad Bjelica bio na klupi “modrih” bila je na Poljudu. Dinamo je u derbiju slavio 2-0, a momčad je protiv Istre 1961 zbog Bjeličine kazne vodio Rene Poms. 
Utakmica na Poljudu bila je stota jubilarna Bjeličina na Poljudu kao strategu Dinama. U četvrtak, 5. ožujka, dan poslije pobjede na Poljudu, posljednji smo put razgovarali s Bjelicom. 
– Sad imamo plus 17, pokazali smo moć i dominaciju u HNL-u. Može nas zaustaviti samo korona virus – rekao nam je tada Bjelica u šali.
Nije korona virus zaustavio dominaciju Dinama u HNL-u, naslov je i prije ovoga bio u džepu, ali je nepovratno narušio mnoge stvari u Maksimiru. I zaustavio je Bjelicu da odvede momad do naslova.
Ako se HNL nastavi, Dinamo će u tih deset kola voditi drugi trener. Prvi pick je Igor Jovićević, Bjelica tako zbog korona virusa ostaje bez naslova prvaka.