Matias Godoy (18) ove je zime, kao velika nada argentinskog nogometa, stigao na jednogodišnju posudbu u Dinamo. Bio je to sjajan posao ‘modrih’, ali korona je i u ovoj situaciji zakomplicirala cijelu priču…

Zagrepčani su njegovom matičnom klubu (argentinski drugoligaš Atletico Rafaela) za jednogodišnju posudbu platili 300 tisuća eura, a Dinamo ga u siječnju 2021. godine može otkupiti za dodatnih 1,5 milijuna eura. Ipak, u nogometnom svijetu sada vladaju ‘neka drugačija vremena’, pa je veliko pitanje hoće li si ‘modri’ u siječnju dopustiti takav luksuz, pa dati toliki novac za mladog napadača.

U Dinamu su imali odličan plan, posuditi Godoya na godinu dana, prvo mu dati dovoljno vremena i prostora za aklimatizaciju na Europu i hrvatski nogomet, a onda odlučiti hoće li krenuti u otkup njegovog ugovora. Argentinac bi u međuvremenu nastupao za drugu momčad, dobio koju priliku i na prvoligaškoj razini. Postepeno se prilagođavao na ovdašnji nogomet, pa bi struka ‘modrih’ na zimu procijenila je li on doista ‘taj’. I isplati li se u njega uložiti takav novac.


Foto: Luka Stanzl/PIXSELLSve je bilo sjajno zamišljeno, na način na kakav rade i veliki europski klubovi, no pojavila se korona. Matias Godoy sada gubi dragocjene dane za potpunu prilagodbu na novu sredinu, nogometni svijet zahvatili su financijski problemi, pa je veliko pitanje žele li u Maksimiru ući u takav rizik, pa platiti 1,5 milijun eura za 18-godišnjaka. Bez sumnje talentiranog, ali na seniorskoj razini nedokazanog igrača.

Dinamo bi sljedeće sezone, bez obzira na tko će tada sjediti na klupi, u vrhu napada na raspolaganju trebao imati Brunu Petkovića, Sandra Kulenovića i Komnena Andrića, a još nije poznato hoće li tu biti mjesta i za Argentinca. Matias Godoy u predstojećem će periodu dobiti priliku za dokazivanje, kada se nogometna priča konačno nastavi igrat će za drugu, a možda do kraja sezone debitirati i za prvu momčad Dinama.


Foto: GNK DinamoArgentinski napadač za sada je odigrao četiri utakmice za Dinamo, tri u dresu B momčadi u drugoj ligi (ukupno tek 77 minuta), a jedan nastup imao je i za juniorsku momčad Dinama u dvoboju osmine finala Uefine lige mladih protiv Bayerna. U Műnchenu je na travnjaku bio tek posljednjih 19 minuta, promašio jednu veliku priliku, ali i bio precizan s bijele točke. 

Na ljeto će Godoy proći i pripreme sa seniorima ‘modrih’, a onda ili na čudesan način eksplodirati početkom nove sezone ili postati bivši igrač hrvatskog prvaka. U ovoj situaciji, kada se brojne momčadi muče s financijskim strukturama nove sezone, Dinamo neće previše eksperimentirati, niti ‘bacati novac u vjetar’. Tako da se iz sadašnje perspektive, zimski povratak Godoya u Argentinu čini realnom opcijom…

Source link