Nakon dojave o kršenju karantene, policija je u nedjelju u Republici Južnoj Africi prekinula ceremoniju vjenčanja koja se održavala u provinciji KwaZulu-Natal, piše BBC.

Mladenci, svećenik koji je vodio vjenčanje i 50 gostiju uhićeni su i odvedeni u policijsku postaju nedaleko od mjesta Richards Bay. Svi će se u ponedjeljak morati pojaviti na sudu, gdje će biti suočeni s optužbama.

Društvenim mrežama kruže videi na kojima se može vidjeti kako dotjerani mladoženja svojoj mladoj pomaže da uđe u policijsko vozilo. Mlada je vozilo upućena u vjenčanici, s velom na glavi i sa šlepom.

 

Policija i lokalni mediji još uvijek nisu objavili identitet mladenca koji su prekršili mjeru karantene.

Dužnosnici općine uMhlathuze rekli su da će mladenci svoj medeni mjesec provesti na vrlo strogom uvjetnom dopustu.

Republika Južna Afrika do sada je zabilježena 1.686 slučajeva zaraze koronavirusom i 12 smrtnih slučajeva, a u ponedjeljak je ušla u drugi tjedan vrlo stroge karantene, jedne na najstrožih u cijelom svijetu.

Tamošnje su vlasti uspostavile punktove za testiranje te na teren poslale mobilne jedinice za testiranje. Najavljeno je da će uskoro u jednom danu moći testirati i do 30 tisuća ljudi.

Što se tiče mjera restrikcije, građanima je dozvoljeno samo osnovno kretanje, a ne smiju se kupovati ni alkohol ni cigarete.

Dopisnici iz te zemlje kažu da je odgovor na pandemiju korona virusa u toj zemlji okrutno učinkovit. Prema prvotnom planu, karantena bi trebala trajati tri tjedna.