Umjesto otkazanog Eurosonga, alternativni televizijski show želi ujediniti Europu u vrijeme pandemije koronavirusa na dan kada se trebalo održati veliko finale.
Program “Europe Shine a Light” prema britanskoj pobjedničkoj pjesmi iz 1997. emitirat će se diljem Europe 16. svibnja u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, objavila je Europska televizijska unija (EBU) na svojim internetskim stranicama.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Show je snimljen bez publike i proizvele su ga nizozemske televizije koje su trebale producirati otkazano natjecanje. Finale Eurosonga bilo je planirano za 16. svibnja u Rotterdamu, ali je otkazano zbog krize s koronavirusom.
– Pozivamo sve televizije koje su trebale sudjelovati u natjecanju za pjesmu Europe, članice EBU-a i druge zemlje da prenesu taj program u duhu jedinstva i zajedništva – rekao je direktor natjecanja Jon Ola Sand.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Četrdeset i jedan izvođač, 40 iz Europe i jedan iz Australije koji su trebali nastupiti u Rotterdamu, otpjevat će neki raniji eurovizijski hit, ali svaki u svojoj zemlji. Prema EBU-u, televizijski show vodit će troje nizozemskih voditelja koji su trebali voditi originalno natjecanje.
POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.