Organiziran je masovni lov na medvjediće za vrijeme pandemije korona virusa. Srećom, samo na one plišane. Leteći medvjedići bili su u skrivenom šumarku, a ovi se plišanci nalaze na prozorima u gradovima diljem svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Djeca ih traže u društvu svojih roditelja kako bi se zabavili u vrijeme izolacije, a opet bili povremeno na svježem zraku. Ova je ideja inspirirana knjigom ‘Idemo u lov na medvjede’ britanskog autora Michaela Rosena.


Foto: DAVID RYDER


BAŠ ONO ŠTO VAM TREBA


Pandemija bi nas mogla naučiti da je važno biti – zadovoljan


Medvjedići su uočeni na prozorima diljem Velike Britanije, ali i SAD-a. Novozelandski premijer, Jacinda Ardern, se također priključio ovoj inicijativi stavivši dva medvjedića u prozor svoje obiteljske kuće u Wellingtonu, a kako se čini i kako prenosi BBC, to će učiniti i drugi stanovnici Novog Zelanda, ali i Australije među kojima i stanovnica Melbournea Tanya Ha.
Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Seattle | Autor: DAVID RYDER

Foto: DAVID RYDER


HRABRE DJEVOJKE


I Downice Tereza i Tonia vam poručuju: ‘Ostanite svi doma’


Ona misli da je ovo zabavan i edukativan način kako se boriti protiv korone. Njeno dvoje djece joj daju ideje gdje bi mogli staviti medvjediće, a ona  kaže kako joj to pomaže ne razmišljati o koroni, nego ju drži okupiranom.

– Jednostavno je zabavno – rekla je za BBC.

Source link