Ovih posljednjih mjesec dana svatko pronalazi svoj način borbe protiv korona virusa, a jedan od njih je Tiziano Sclavi, kreator stripa Dylan Dog. Zadnji broj ovog stripa nosi prigodno ime, ‘Posljednji čovjek na svijetu’, po istoimenom filmu iz 1964. godine.

Da inspiracije ne nedostaje prikazao je i u svom videu u kojem šalje apel svim Talijanima da ostanu u svojim kućama kako bi zaštitili sebe, ali i druge oko sebe. Kako bi završio u svom stilu, Sclavi je na kraju videa podijelio sa svima i nove priče Dylan Doga, uvijek vezane uz aktualnu temu – korona virus. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Za razliku od kreatora stripa, pravu borbu protiv korona virusa ovih je dana proživljavao njegov kolega Andrea Cavaletto, također jedan od kreatora ovog poznatog istražitelja

– Dok sam bio hospitaliziran u bolnici, proživljavao sam pravu borbu. Bio sam u strahu i mislio sam da neću izaći živ iz ovog ‘rata’, no odlučio sam se boriti i sada sam dobro – ispričao je Cavaletto za Corriere della Sera.
NAJSTARIJI NA SVIJETU


Ima 112 godina, a korona mu pokvarila rođendansko slavlje


Ovaj grafički dizajner i ilustrator, radi u izdavačkoj kući Sergio Bonelli i Inkiostro, a sada se zbog zaraze korona virusom nalazi u kućnoj karanteni nakon što je otpušten iz bolnice u Torinu.


Foto: screenshot/– Bilo je kao u pričama koje pišem u stripovima, no ova je bila stvarna. Nisam se predavao i pobijedio sam u bitci protiv korona virusa. No, posljedice su tu, upala pluća nije posve prošla, izgubio sam nekoliko kilograma i još se uvijek ne osjećam u potpunosti zdravo. Sada sam u karanteni kod kuće, zajedno sa svojom obitelji – dodao je Cavaletto.

Upala pluća i halucinacije

Sve je započelo s visokom temperaturom i upalom pluća. Cavaletto se borio s temperaturom 40 što je uzrokovalo halucinacije i teško disanje. Pri dolasku u bolnicu nije uspio stajati na nogama, osjećao se iscrpljeno.
SVIJETLE TOČKE


Čišće ruke i plavije nebo: Što je dobroga donio korona virus?


– Bio sam vrlo loše, a ono što me dodatno pogodilo i preplašilo je to što sam testiran pozitivno na korona virus. Odlučio sam se boriti i dati zadnji atom snage kako bih uspio prebroditi situaciju u kojoj sam se našao – dodao je Cavaletto.


Foto: screenshot/Podrška liječnicima i medicinskim sestrama

Andrea ističe kako bez liječnika i medicinskih sestara ne bi uspio u ovoj bitci.

– Divim se svom medicinskom osoblju. Svim su se snagama borili za moj život i uistinu sam ih zahvalan. Posebno sam zahvalan mojoj supruzi, medicinskoj sestri, koja se ne predaje i čini svoj posao najbolje što može – ispričao je Andrea.

Uz cijelu nedaću s korona virusom, liječnici i medicinske sestre uspjeli su oraspoložiti ovog 43-godišnjaka. Naime, kada su saznali da je jedan od kreatora stripa Dylan Dog, zamolili su ga za autogram. To je Andreu posebno obradovalo pa je u cijeloj ovoj nedaći uspio je pronaći inspiraciju i ilustrirati crtež protiv virusa COVID-19.

Source link