Charlton poziva sve svoje navijače da ostanu doma za Seba Lewisa.

Seb je njihov supernavijač koji je u srijedu preminuo nakon dvotjedne borbe s korona virusom. Star tek 38 godina, Charlton je podržavao već 27 godina bez prestanka, a zadnju utakmicu propustio je davne 1998. godine. Čak 22 godine bio je na svakom domaćem i gostujućem okršaju!

To je čak 1076 utakmica zaredom sve dok pandemija nije zaustavila nogomet. Navijači su već pokrenuli kampanju za skupljanje novca za igradnju njegovog kipa, a oko svega se oglasio i predsjednik Charltona Lee Bowyer:

– Bio sam te sreće da upoznam Seba više puta, nije bilo ljubaznije osobe od njega. Svaki put kad bismo sišli s busa, Seb je bio tamo sa svojim malim ruksakom i dresom charltona kojeg je nosio s ponosom. Ovom virusu nije bitno koliko si dobra osoba, on je posvuda. Izgubili smo velikog čovjeka za naš klub.

Seb je prvi put gledao Charlton s ocem Lionelom 1993. godine, a svoj nezaustavljivi niz započeo je pobjedom Charltona 1-0 protiv HUddersfielda u veljači 1998. godine. Kad je korona virus stigao u Ujedinjeno Kraljevstvo, nije se brinuo za svoje zdravlje već za rizik da mu niz prekine utakmica odigrana iza zatvorenih vrata. No Lewis, koji je bolovao od astme, počeo je imati probleme s kašljanjem prije dva tjedna, a potom je dobio i infekciju pluća. U ponedjeljak je jedva disao, bio je na respiratoru, a naposljetku je pokleknuo…

Igrači su također u nevjerici. Desni bek Chris Solly otkrio je kako mu se javljaju i igrači koji već godinama nisu u Charltonu te su u nevjerici što Seba više nema. 

– Znam Seba već godinama i nitko nije bio toliko posvećen klubu. Ovo nas je sve dotuklo – rekao je Solly…

Source link