Javnost budno prati sve odjevne kombinacije 6-godišnjeg britanskog princa Georgea dok ponosno hoda pored svoje majke Kate Middleton i oca princa Williama . I sve više ljudi se pita – zašto dječak stalno nosi kratke hlače?
Radi se o staroj tradiciji kojom se pokazivalo tko dolazi iz obitelji visoke klase u Velikoj Britaniji, a tko ne. Za djecu odjevenu kao mali George se odmah znalo da dolaze iz bogatih i utjecajnijih obitelji.

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

– Duge hlače su za starije dječake i muškarce, a kratke za mlađe momke, to je jedna od onih klasnih oznaka koje imamo u Engleskoj. Iako se vremena polako mijenjaju, duge hlače na mlađem dječaku smatraju se odrazom srednje klase iz predgrađa, a niti jedan sampoštovani aristokrat ili član kraljevske obitelji ne želi da ga smatraju žiteljom predgrađa – pojasnio je William Hanson, stručnjak za kodekse pristojnog i poželjnog društvenog ponašanja.

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Hanson smatra da vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea takvim odijevanjem svojeg sina više drže do tradicije nego do isticanja podjele po društvenim klasama. Naime, poznati su po tome da djecu odijevaju u pristupačnu odjeći, na primjer, George zna nositi hlače koje u trgovini stoje oko 140 kuna.

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/REUTERS/PIXSELL

Ukoliko se i dalje budu držali tradicije, George će duge hlače početi nositi stalno od 8. srpnja 2021. godine, odnosno kada napuni osam godina, takav je i nekada bio običaj. Iako, duge hlače je već nosio nekoliko puta u javnosti, recimo, na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle, no to je vrlo rijetko, prenosi mentalfloss.com.

PROGOVORILA U PODCASTU

Kate Middleton o djeci: ‘Nisam znala hoću li biti dobra majka’

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.