Dvadesetak pritvorenika zatvora na Bilicama i u petak su štrajkali glađu. Štrajk je počeo u srijedu u ćeliji u kojoj je, neslužbeno doznajemo, Željko Rajić, osumnjičen da je šef zločinačke organizacije koja je organizirala pokušaje ubojstava, iznude, otmice… Štrajku su se potom u četvrtak pridružili pritvorenici iz još dvije sobe. 
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Kao razlog odbijanja hrane navode strah od korona virusa, odnosno ulaska virusa u zatvoreni sustav u kojem smatraju da oni osobno ne mogu sami sebe zaštititi, kao i da u ovo vrijeme žele biti sa svojim obiteljima – potvrdili su iz Ministarstva pravosuđa za Slobodnu Dalmaciju. 
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u četvrtak je na sjednici Vlade ustvrdio da “nema razloga za štrajk” te je pozvao da se prestane sa štrajkom. 

MAJKA U SAMOIZOLACIJI

Beroš: Bilo je nepravilnosti u postupanju u slučaju u Gorici

– Uvedene su sve mjere sigurnosti i higijene, kontrola ljudi, zabranjeni ulasci i korištenje pogodnosti kako se ne bi unio virus u sustav – naglasio je Bošnjaković. 
Kako neslužbeno doznajemo pravosudni policajci u splitskom zatvoru imaju zaštitne maske i rukavice, zatvorenici koriste antiseptička sredstva i tuširaju se svaki dan. Problem bi mogao nastati ako netko od pravosudnih policajaca oboli od korona virusa.