[ad_1]

“Treba sada ostati na mjestu

Neće kafić propast’ bez tebe,

I u podne, van na balkone,

Pljesak daj za naše doktore”

Ovako su članovi Zbora studenata medicine u Zagrebu “Lege Artis” prepjevali dobro poznati hit Tonija Cetinskog “Sve je s tobom napokon na mjestu”, s tim da se u ovoj varijanti mladih medicinara pjesma zove “Treba sada ostati na mjestu (Coronasong)”.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Sve je počelo dok ljudi još nisu bili toliko po kućama, i htjeli smo ih potaknuti da ostanu doma. A nakon potresa, ovaj prepjev je postao motivirajuća poruka, s ciljem da se među ljudima proširi pozitiva – kaže nam Marta Čuljak, predsjednica pjevačkog Zbora studenata medicine u Zagrebu “Lege Artis”.

Tonijevu su pjesmu, kaže, već i prije obrađivali u zboru, pa su se dogovorili da je obrade i u skladu s trenutačnom situacijom te da svatko predloži svoj dio teksta. Tako su na kraju došli do konačne varijante, pa su članovi zbora, svaki od njih zasebno, snimili u svojim domovima video na kojem pjevaju cijelu pjesmu. I gitarist je snimio svoj dio, nakon čega su svaki pojedinačni video montirali u kompletnu zborsku priču, koja doista oduševljava u ovim teškim i izazovnim vremenima. Zbor sačinjava više od 50 studenata medicine, a u ovoj ohrabrujućoj i motivirajućoj obradi ih pjeva više od trideset. Marta Čuljak kaže da su povratni komentari fantastični, brojni profesori s Medicinskog fakulteta oduševljeni su pjesmom. Javljaju im se i mnogi liječnici koji su i sami, u studentskim danima, bili članovi ovog pjevačkog zbora. A je li Toni Cetinski čuo obradu, priupitali smo.
SIMBOL OPSTANKA U PANDEMIJI


‘Korona šale’ o Richardsu: ‘Ako on ode, onda nema nam spasa’


– Poslali smo je i Toniju, ali još nije ništa rekao. Čekamo njegov dojam – uz smijeh kaže Marta.

Dakle, Toni, poslušaj svoj hit u obradi ovih mladih, pozitivnih budućih liječnika, a svi mi ostali slijedimo njihovu važnu poruku – treba sada ostati na mjestu.[ad_2]

Source link