[ad_1]

Superborbe postaju sve popularnije u borilačkom svijetu. Neki MMA borbi borili su se s ljudima iz viših, odnosno nižih kategorija, Conor McGregor otišao je toliko daleko da je ušao u boksački ring s Floydom Mayweatherom…

Za superborbu je zainteresiran i snažni britanski teškaš Dillian Whyte (31), nositelj privremenog pojasa WBC prvaka svijeta. On je u svom zadnjem medijskom istupu žestoko prozvao MMA teškaša i kamerunsku zvijer Francisa Ngannoua (33). 

– Jedna borba neka bude prema MMA pravilima, a druga po boksačkim. Svejedno je što će biti prvo. Mogu se boriti i u Muay Thai borbi, po kikboks pravilima. Spreman sam se s njim potući u tri različite borbe – hrabro je kazao Whyte.

– Javite Dani Whiteu da stižem u UFC, želim se boriti tamo. Borit ću se s tom kukavicom Ngannouom i uspavati ga. Ima slabu bradu i “popit” će takav nokaut da će to biti strašno… – uvjeren je Britanac s Jamajke kojemu je jedini poraz u 28 profesionalnih borbi u karijeri nanio Anthony Joshua
O2 Arena Boxing | Autor: Bradley Collyer/Press Association/PIXSELL/REUTERS

Foto: Bradley Collyer/Press Association/PIXSELL/REUTERSFrancis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik trebali su sljedećeg vikenda u Columbusu u izravnom obračunu odlučiti tko će biti sljedeći izazivač teške kategorije, ali je cijela priredba otkazana zbog pandemije koronavirusa.

U međuvremenu je Ngannou otkrio da je testiran na koronavirus te da postoji mogućnost da će nastupiti već na UFC 249, koji je zakazan za 18. travnja na još nepoznatoj lokaciji. Kamerunac se nada da će mu protivnik biti isti, a Rozenstruik je nastavio s pripremama na Floridi kao da je borba i dalje na rasporedu.


Foto: Instagram/MICHAEL DALDER/REUTERS/PIXSELL– Bio bih sretan da zaplešemo 18. travnja. Ne mogu dočekati tu borbu jer sam za nju naporno radio, vrijeme je – kazao je Surinamac Jairzinho.

– Prije nekoliko dana me UFC zvao i rekao da ćemo se boriti za otprilike mjesec dana ili kasnije. Čekamo točan datum. Situacija je luda. Samo želim zaplesati i onda se vratiti obitelji, vratiti se u normalu i nadati se da će se situacija ubrzo smiriti – poručio je Rozenstruik.

Dakle, Ngannou će morati prvo pobijediti Rozenstruika pa tek onda odgovarati na prijetnje i prozivke iz boksačkog svijeta.[ad_2]

Source link