Momčad Juventusa protekla je dva tjedna u karanteni, kao i cijela Italija, ali najveća nogometna zvijezda koja zarađuje kruh u toj zemlji tisućama je kilometara daleko. Pa to neke malo svrbi.

Bivši predsjednik “stare dame” Giovanni Cobolli Gigli (75) prozvao je Cristiana Ronalda (35) što je ostao na rodnoj Madeiri dok su mu suigrači u Torinu.

– Stvari u Juventusu zakomplicirale su se kad je on otišao. Rekao je da ide u Portugal zbog majke, ali izgleda da se samo naslikava pokraj bazena – rekao je Cobolli Gigli za Radio Punto Nuovo.

Majka Dolores (65) još početkom ožujka pretrpjela je moždani udar. Ronaldo je pohitao k njoj u bolnicu i vratio se u Torino na utakmicu s Interom, posljednjom prije suspenzije Serie A. Ali se stigao vratiti u Portugal prije zabrane zatvaranja granica.

– Napravili su iznimku za njega, a onda su i drugi htjeli otići, ali to nije smjelo biti tako. Svi su trebali biti u karanteni – kaže bivši prvi čovjek Juventusa.

Gigli smatra kako će Juventus teško uhvatiti formu nakon smirivanja situacije jer je strane zvijezde pustio kućama.

– Lako je sad kritizirati, ali stvarno ne znam zašto su igrači htjeli napustiti Italiju. Morat će u karantenu na 14 dana kad se vrate – zaključio je Gigli, koji je preuzeo Juventus nakon afere “Calciopoli” 2006. i ostao do 2009.

Iako se možda naslikava po bazenu, Ronaldo ne miruje u kućnoj izolaciji na Madeiri. Tako je, s menadžerom Jorgeom Mendesom (54), donirao milijun eura za tri jedinice intenzivnog liječenja u Lisabonu i Portu.

Source link