[ad_1]

Nakon tjedan dana objavljeni su nalazi obdukcije istarskog ugostitelja Nine Kernjusa, vlasnika poznate konobe Astarea u Brtonigli. Potvrđeno je da je umro od koronavirusa.

Stožer za civilnu zaštitu potvrdio je nove slučajeve korona virusa u Hrvastskoj. Profesor Capak je rekao da imamo 24 novooboljelih, odnosno sada ukupno 442. Također je dodao da imamo 22 izliječene osobe. Dobra vijest je i to da nema novih slučajeva na respiratorima.

 

“Dosad ima 442 potvrđena, 24 više od jutros, 60 slučajeva u zadnjih 24 sata. Od subote, kad smo imali 78, što je bio jedan iznenadni veliki porast, držimo se ispod te brojke“, kazao je Capak. Nakon tjedan dana objavljeni su nalazi obdukcije istarskog ugostitelja Nine Kernjusa, vlasnika poznate konobe Astarea u Brtonigli. Potvrđeno je da je umro od korona virusa.

 

 

U samoizolaciji je 20.000 građana, više od 2.000 kontakata se intenzivno prati, a 150 osoba je u karanteni, izvijestio je jutros ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

 

Alemka Markotić komentirala je moguću kombinaciju lijekova sa sumamedom. “Nema potrebe da se ide iracionalno sa sumamedom. On ne može djelovati na virus, ali može djelovati na imunološki sustav tako da smiruje upalu. Tu treba biti pametan i ne treba istrčavati s tim lijekom. Istraživanja pokazuju da virus u nekoliko prvih dana utišava naš imunološki sustav. Kada bismo išli davati sumamed morali bismo imati studiju da bismo vidjeli da on ne može naštetiti”, kazala je Markotić.

 

 

Ministar Božinović komentirao je slučaj dvoje policijskih djelatnika koji su udaljeni iz službe te kazao da policija treba biti primjer. Markotić je na pitanje o broju testiranja kazala kako se testiranja zdravstvenih djelatnika rade na dnevnoj bazi. “Za svakog tko kaže da bismo trebali testirati više, voljela bih da mi kaže koji bi bili kriteriji. Vrlo rado ću to prodiskutirati”, rekla je Markotić.

 [ad_2]

Source link