Djevojka (15) teško je nastradala u potresu koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb. Djevojka je živjela u suterenu u Đođićevoj ulici te je na nju pala greda. Ona je nažalost od posljedica na kraju i preminula u bolnici. Zagreb je obavila tuga…
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

U Đorđićevoj ulici, govore susjedi, živjela je s bratom i roditeljima, u stanu u kojoj je prije stanovala njena baka, prenosi Večernji List. Upravo je ta ulica najteže stradala u jučerašnjem potresu, koji je Zagreb pogodio s 5.5 po Richteru i uzeo premladu žrtvu.
– Duboko me rastužila vijest o smrti djevojke koja je preminula od ozljeda zadobivenih u potresu. Izražavam sućut roditeljima i obitelji, gubitak mladog života nemjerljiva je šteta jučerašnje nepogode. U trenucima nemoći pred snagom prirode svi smo se nadali da će ova prirodna katastrofa proći bez ljudskih žrtava. Izgubljeni život naše mlade sugrađanke sve nas je pogodio – objavio je predsjednik Zoran Milanović na Facebooku.

SVE JE DOBRO PROŠLO

Rodila par sati nakon potresa u Petrovoj: ‘Bilo ju je jako strah’

– S velikim žaljenjem primili smo vijest o tragičnoj smrti mlade djevojke nakon jučerašnjeg potresa u Zagrebu. Njezinoj obitelji izražavamo iskrenu sućut, suosjećanje i solidarnost – napisao je premijer Andrej Plenković u svoje i ime Vlade. 
Ozlijeđeno je još 27 osoba, a više od 600 je objekata stradalo. Mnogi su se zato morali iseliti iz svojih domova. Noć su brojni Zagrepčani proveli u Cvjetnom naselju.
– Kad se to ujutro dogodilo, samo smo izletjeli iz kuće. U pidžamama, bez čarapa, bez ičega. Vani smo i ostali, dok nisu došli dečki iz civilne zaštite. Oni su nam rekli da u kuću više ne smijemo, osim da uzmemo nužne stvari za selidbu u studentski dom. I evo nas ovdje, ispričala je jedna žena koju je potres ostavio bez doma.
Epicentar potresa je, podsjetimo bio u gradskoj četvrti Podsljeme. Nakon prvog najsnažnijeg potresa magnitude 5.5 uslijedilo je više njih. Tlo se u Zagrebu treslo i u ponedjeljak.