[ad_1]

Osuđeni filmski mogul Harvey Weinstein, pokazali su navodno testovi, pozitivan je na korona virus. Testiranje je obavljeno u zatvoru. Ovaj 68-godišnji holivudski producent je u izolaciji u Kazneno-popravnoj ustanovi u Wendeu nedaleko Buffala. Sredinom ožujka osuđen je na 23 godine zatvora, zbog optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Optužnica je sastavljena na temelju svjedočanstava Miriam Haley, Weinsteinove bivše zaposlenice u njegovoj produkcijskoj kući Miramax, koju je Weinstein seksualno napao 2006., i glumice Jessice Mann koju je silovao 2013. godine. Vijest o navodnoj zarazi korona virusom objavljena je u nedjelju u američkim tiskovinama. 
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Iz zatvora nisu htjeli potvrditi ali ni demantirati navode, pozivajući se na savezni zakon o privatnosti, ali su rekli da su dva zatvorenika u Wendeu imala korona virus.

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

No lista njegovih žrtvi je doista dugačka, a žene su se počele javljati tek nakon što je najveću aferu u povijesti Hollywooda, lansirao pokret #MeToo 2017. godine.

DRAMA SE NASTAVLJA

Harveyjeva žrtva svjedočila je kako ju je zvijezda zlostavljala

Do svibnja 2018. godine javilo se više od 80 žena koje su smogle hrabrosti i progovorile o svojim iskustvima sa seksualnim predatorom koji je smatrao da je njegovo pravo spavati sa svakom od njih.

Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Među tih 80-ak našlo se i mnogo slavnih kojima je napredovanje u karijeri ili dobivanje uloga Weinstein uvjetovao seksualnim odnosima. Bile su tu i Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino, Rosanna Arquette, Ashley Judd, Cara Delevingne, Lupita N’yongo i mnoge druge.

[ad_2]