[ad_1]

1. Imate li teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, prije dodavanja glazure prokuhajte pekmez od marelica i premažite biskvit.
2. Prepečenom kruhu odrežite rubove, sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte češnjakom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče. 
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

3. Ako ste presolili jelo ubacite u juhu nekuhanu tjesteninu ili sirovi krumpir pa izvadite nakon deset minuta.  
5. Juhe, variva i umake možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel-umaka. Pomoći će i krušne mrvice ili gustin izmiješan s malo vode. 

ZA BOLJI OKUS

Trik uz koji će vaš odrezak biti puno mekši i sočniji nego ikad

6. Ako se špageti zapetljaju, ostavite tjesteninu da se ohladi, a zatim je zagrijte u tavi s maslacem ili uljem pa lagano miješajte.
7. Slatkoću ublažite limunom, vinskim octom ili rajčicama.
8. Stari kruh poprskajte vodom i mlijekom pa zagrijte u mikrovalnoj.

DOBRO JE ZNATI

8 trikova s posudicom za led – od pripreme jela do dekoracije

9. Prekiselu salatu isperite u vodi, a preljev za salatu razblažite s malo sode bikarbone ili žličicom šećera  
10. Led ili hladna voda pomažu kod prekuhane tjestenine. Ocijedite je te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuhanje. Zatim je zagrijte u umaku od rajčice – kiselina će stvrdnuti tjesteninu. 
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

[ad_2]