[ad_1]

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

MOST:

‘Hitno obustaviti ovrhe u ovoj krizi epidemije korona virusa’

Udruga Centar za edukaciju i informiranje potrošača objavila je u petak priopćenje u kojem donosi nekoliko praktičnih savjeta kako spriječiti bacanje hrane tijekom situacije uzrokovane virusom COVID 19. Evo na što nas podsjećaju iz Udruge: 
Dva puta razmislite prije nego što kupujete prekomjerno
Skladištenje prekomjerne količine hrane samo će pridonijeti bacanju, a ujedno i onemogućiti starije i druge ranjive skupine dakupe hranu koja im je potrebna. .
POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Naučite razliku između datuma ‘upotrijebiti do’ i ‘najbolje do’
Datum ‘upotrijebiti do’ odnosi se na sigurnost hrane. Namirnice možete konzumirati do tog datuma, a nakon njega više ne. Datum ‘upotrijebiti do’  nalazi se na namirnicama koje se brzo kvare, poput mesnih i ribljih prerađevina te gotovih salata. Datum ‘najbolje do’ odnosi se na kvalitetu hrane.
Namirnica će biti sigurna za konzumaciju i nakon ovog datuma, no možda neće biti u najboljem mogućem stanju. Okus i tekstura namirnice možda neće biti tako dobri. Datum ‘najbolje do’ nalazimo na različitim namirnicama, uključujući zamrznutu, suhu i konzerviranu hranu.

Foto: Dreamstime

Mudro spremajte hranu
Veliki dio hrane koju bacate mogli biste ohladiti, ili zamrznuti, pa pojesti drugom prilikom. Pravilno skladištenje i rukovanje hranom kod kuće ne pomaže vam samo da hranu očuvate sigurnom za jelo, već i da ju zadržite duže svježom, a da se ne pokvari.

Foto: Dreamstime

Donirajte višak
Tijekom trenutne situacije na društvenim mrežama je pokrenut niz grupa solidarne razmjene, pa ako mislite da nešto nećete iskoristiti do roka trajanja, donirajte drugima.  
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 

POBIJEDIT ĆEMO ZARAZU

Dramatične ispovijesti slavnih o korona virusu: ‘Čuvajte se’

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA s pjevačem Duškom Lokinom:  

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

[ad_2]