[ad_1]

Europska unija poručila je Netflixu i ostalim streaming platformama da privremeno ukinu reprodukciju videomaterijala u visokoj kvaliteti kako bi spriječili – pucanje interneta.
Zbog pandemije korona virusa brojne su države u djelomičnoj ili potpunoj karanteni, a stotine milijuna Europljana radi iz kuće kao što i milijuni djece pohađaju školu iz kuće. Europska unija zbog toga je zabrinuta kako nema dovoljno internetskog prometa.

UČITELJE, NASTAVNIKE I PROFESORE

Ministrica Divjak na sjednici: ‘Regulirat ćemo rad od kuće’

Član Europske komisije Thierry Breton u srijedu je navečer na Twitteru napisao kako je pričao s izvršnim direktorom Netflixa Reedom Hastingsom. Breton poziva sve ljude i kompanije da se prebace na standardnu kvalitetu umjesto visoke kada to nije nužno kako bi se osigurao internet za sve.
U četvrtak je Breton izjavio kako svi imamo zajedničku dužnost pomoći normalnom funkcioniranju interneta za vrijeme bitke protiv korona virusa.

VIDEOPORUKE PODRŠKE

Velika akcija #Zajedno24sata: Budite odgovorni, budite ljudi!

Glasnogovornik Netflixa najavio je kako će doći do ponovnog razgovora Hastingsa i Bretona, a nadodali su kako već prilagođavaju kvalitetu reprodukcije količini internetskog prometa koje je dostupna korisniku. Iz Komisije javljaju da iako je potrošnja interneta drastično narasla, još nije došlo do problema. Najavljuju uvođenje sistema izvještavanja o internetskom prometu kako bi brže mogli odgovoriti na moguće probleme nastale nedovoljnom preostalom količinom prometa.
Iz Facebooka su također potvrdili u srijedu kako i njih pandemija korona virusa iscrpljuje do krajnjih granica, a izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je kako su porasti u korištenju stranica ogromni. Količina video poziva, kao i onih glasovnih, više je nego dvostruko premašila uobičajenu razinu.
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

[ad_2]