Kineski znanstvenik Han Tianqi (98) i njegova supruga (85) oporavili su se od korona virusa nakon što su 18 dana proveli u karanteni na liječenju. Bračni par bit će otpušten ove subote iz Druge pridružene bolnice Sveučilišta Zhejiang u istočnom kineskom gradu Hangzhouu, navode kineski mediji. Znanstvenik, Han Tianqi, bio je cijenjeni astronom već 63 godine.

Good news! 98-year-old Han Tianqi, a Chinese anstronomer, and his wife, 85, have recovered from #COVID19 and will soon be discharged from hospital in #Wuhan. The old couple, who both have underlying illnesses, were transferred to an ICU on Feb 24. #coronavirus pic.twitter.com/6nELZbVcnF
— China Daily (@ChinaDaily) March 12, 2020

Hanu i njegovoj supruzi dijagnosticirana je korona sredinom veljače, a 24. veljače prebačeni su u bolnicu nakon što im se zdravstveno stanje pogoršalo. 
Han Shijun, unuka para, objavila je na društvenim mrežama da traži pacijente koji su se oporavili od korona virusa te koji su spremni dati krv kao potencijalni plan liječenja.
– Djed je zvučao vrlo slabo. Trebalo mu je jako dugo da prepozna moj glas kad smo razgovarali – rekla je unuka lokalnom tisku u veljači.

Good news! 98-year-old leading astronomer and geographer, one of the pioneers of these subjects in #China, Han Tianqi and his 85-year-old wife are ready to be discharged from hospital after testing negative twice for #COVID19. pic.twitter.com/5QRorwt7eT
— ShanghaiEye (@ShanghaiEye) March 12, 2020

Znanstvenici su par liječili terapijom bjelančevina koje stvaraju antitijela te se na taj način bore protiv virusa. I neke kineske bolnice navele su da terapiju koriste, ali samo na svojim pacijentima, s obzirom na to da lijek za korona virus još uvijek ne postoji. 

‘S VAMA SMO!’

Specijalni tim iz Kine sletio u Italiju: Oni su obuzdali koronu

Bračni par dva puta je uzastopno imao negativne nalaze na koronu te će biti pušteni iz bolnice u subotu.
POGLEDAJTE VIDEO: