[ad_1]

Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u utorak su operirali kornjaču, točnije glavatu želvu koju su nazvali Opat. 

Nesretna kornjača pronađena je u blizini Dugog otoka s vidljivim ribarskim najlonom koji joj je virio iz usta. Naime, na rendgenu je utvrđeno da je progutala udicu veličine čak 10 centimetara koja joj se, zatim, zaustavila u jednjaku. 


Foto: Facebook/Veterinarski fakultetŽelvu su dopremili u Zadar na temelju protokola za djelovanje kod pronalska ozlijeđenih, strogo zaštićenih morskih životinja od strane Ministarstva za zaštitu okoliša i energetike, u ruke dr.med.vet. Marina Mirčeta, koju su zatim prebacili na Veterinarski fakultet u  stručne ruke veterinara pod vodstvom dr.sc. Maje Lukač.

Danas smo na fakultetu imali posebnog pacijenta – glavatu želvu, nazvanu Opat. Želva je pronađena u blizini Dugog…

Objavljuje Veterinarski fakultet Sveučilišta u ZagrebuUtorak, 3. ožujka 2020.

Oni su danas pokušali odstraniti udicu endoskopom pod općom anestezijom, no s obzirom da je udica probila jednjak, to nije bilo moguće pa su kirurškim zahvatom uspješno odstranili udicu. 


Foto: Facebook/Veterinarski fakultetKornjača će na daljnji oporavak i rehabilitaciju biti poslana u Morski obrazovni centar u Pulu – obrazovni centar za oporavak morskih kornjača Aquarium Pula.

 

Tema: Hrvatska[ad_2]

Source link