Legendarni rukometni golman Mario Kelentrić (47) završio je svoj put u hrvatskoj reprezentaciji gdje je, nakon igračke karijere, bio i trener golmana. 

Raspad sistema započeo je nakon priprema za ovogodišnji Euro s kojeg se hrvatska reprezentacija vratila sa srebrom oko vrata. Kelentrić je odradio pripreme s momčadi, ali su mu pred polazak rekli da ipak ne putuje u Graz, a posljedično ga nije bilo niti u Beču, niti u Stockholmu. 


Foto: Igor Kralj/PIXSELL“Moj put u reprezentaciji je završen….Bila mi je čast biti dio tako velikog Saveza…Ponosan sam na sve što smo napravili….Reprezentaciji želim puno uspjeha u sljedećim izazovima….I naravno…I dalje ću biti najvjerniji navijač….Iznad svih Hrvatska’ napisao je u emotivnoj objavi Mario Kelentrić, a u nju dodao nekoliko fotografija svoga života s aktualnim europskim viceprvacima. 

Moj put u reprezentaciji je završen….Bila mi je čast biti dio tako velikog Saveza…Ponosan sam na sve što smo…

Objavljuje Mario KelentrićUtorak, 3. ožujka 2020.

 

Još za vrijeme Eura kada je svima bilo čudno da smo jedini bez trenera golmana, Kelentrić nam je u razgovoru rekao:

– Sigurno da je čudno da nisam tamo. Mi smo jedina reprezentacija koja je tamo bez trenera golmana. Opet ponavljam, ja stvarno ne znam razlog koji je, takva je odluka Saveza, ja ju maksimalno poštujem – rekao je nekadašnji svjetski prvak.
Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometuALI FINALE – NEĆE


Svjetsko prvenstvo u rukometu 2025. igrat će se u Hrvatskoj!


Šego je preuzeo tu trenersku, ‘očinsku’ ulogu prema Ašaninu na prvenstvu. To je i bio jedan od savjeta legendarnog hrvatskog golmana prije nego li je dečke pustio same na turnir.

– Je, to je zapravo i bio dogovor. Razgovarajte, savjetujte jedan drugome,  pomažite. Druge nema – slegnuo je ramenima pa pojasnio:


Foto: FACEBOOK


“SAMO OBITELJ I RUKOMET”


Lino: Da nije moje Klaudije, ni svih ovih uspjeha ne bi bilo…


– Pa zašto treba pomoćni trener? Zašto treba kondicijski na EP-u? Kondicijski da radi regeneraciju, da opusti igrače, da igrače koji ne igraju puno podigne na treningu. Ako ne treba trener golmana, zašto trebaju ostali treneri? Što će onda pomoćni, što će kondicijski? Jer i oni su odradili pripreme s igračima i sad mogu kući. Ne znam. Takva je odluka i ja ju stvarno poštujem – korektan je bio Kelentrić. 


Foto: FACEBOOK 

Source link