Tu će svatko moći doći i slobodno brati proizvode i odnijeti ih kući, naravno ne 5 kilograma i preprodavati na placu, nego za osobne potrebe. Zasađene će biti vjerojatno sadnice bobičastog voća poput malina, borovnica, kupina, jagoda ili onih nižih jabuka da se netko ne ozljedi penjući se na viša stabla, pojasnio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, a prenosi regionalni.com.
POGLEDAJTE VIDEO – top 5 namirnica protiv alergija:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Realizacija ove ideje inicijativa je Parkova, Varkoma i Grada Varaždina, a radi se o praksi koja je već zaživjela u skandinavskim zemljama. Javni voćnjak planiraju napraviti na istočnom djelu vodocrpilišta, sa zapadne strane varaždinskoga groblja, a protezat će se na 45.000 četvornih metara. Sadnja prvih voćaka kreće s proljećem.  

KUPUJU JEDINO SOL

Ovaj par živi isključivo od svoje zemlje i sjemenja koje skupljaju

U Varaždinu postoji još jedna zanimljiva akcija
– Želite li učiniti sebe zdravijima, a Varaždin ugodnijim i sretnijim mjestom za život? Krenite s nama u avanturu ‘Jer volimo zeleno!’. Pokrećemo akciju ozelenjivanja Varaždina, a pozivamo i vas da zajedno sudjelujemo u kreiranju zdravog Varaždina za budućnost – stoji na internetskoj stranici parkovi.com.

Foto: Dreamstime

Pojasnili su i kako to izgleda u praksi:
‘Gdje ćete posaditi drvo? Odaberite između predloženih lokacija. Želite ga nekome posvetiti? Voljenoj osobi, prijatelju, djeci, roditeljima, važnoj prigodi ili jednostavno zdravom gradu? Vi recite kome, a mi ćemo vašu posvetu ili samo vaše ime ili tvrtku prigodno označiti na vašemu/našemu/varaždinskom stablu. Vaša će ljubav rasti iz godine u godinu, a vi ostavljate svoj trag za budućnost. Uključiti se u avanturu za budućnost ‘Jer volimo zeleno!’ jednostavno je. Vi odaberete neku od niže predloženih lokacija, za 400 kuna kupite svoju sadnicu, a mi ćemo vaša stabla besplatno posaditi i brinuti o njima da narastu zdrava i lijepa.’

TAMO BI BILO LIJEPO ŽIVJETI

Bajkovito selo u kojemu ceste ne postoje, a ljudi žive polako

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Tema: Eko