U petak navečer u zagrebačkom kazalištu Gavella održana je premijera predstave Anice Tomić i Jelene Kovačić pod nazivom Hotel Zagorje.

Od poznatih osoba koje su došle na premijeru naš fotograf snimio je Vladimira Šeksa, Vinka Brešana, Igora Mandića i Jelenu Veljaču, između ostalih.

Predstava je emocionalno je razorno teatarsko putovanje u traumatičnu hrvatsku prošlost koje autentično intimno iskustvo rata pretače u ludičku pokudu suvremene zbilje, u komadu koji slabosti pretvara u snagu i obrnuto.

Autorski projekt redateljsko-dramaturškog dvojca Tomić i Kovačić prema motivima istoimena romana Ivane Bodrožić, predstava “Hotel Zagorje” atmosferična je, izrazito fizički zahtjevna psihološka drama puna duboke simbolike, u kojoj se sadašnjost i prošlost isprepliću, oživljavajući autentično autoričino svjedočanstvo u eksploziji demonstracije ženske snage.

Roman “Hotel Zagorje”, objavljen 2010. godine, jedan je od najzapaženijih hrvatskih književnih debija koji je tada 28-godišnjoj autorici donio niz nagrada, a danas se smatra jednom od najboljih knjiga o vremenu Domovinskog rata.