Gianluigi Buffon (42) je toliko dugo ‘u điru’ da je počeo slagati kolekciju dresova zamijenjenih poslije utakmica sa protivnicima i sa: njihovim sinovima!

Veliki golman, možda i najveći svih vremena, ima ‘debelo’ preko 1.000 utakmica u karijeri, osvojio je sve osim Lige prvaka, a uz kolekciju ostalih trofeja složio i osobnu zbirku stotina i stotina originalnih dresova koje je razmjenjivao sa najvećim mogućim sportskim protivnicima na najvećim mogućim utakmicama.


Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLGodine idu svakome, a Gigi Buffon svoje niti može, niti želi kriti pa se u četvrtak navečer, nakon 1-1 remija sa Milanom na San Siru u prvoj utakmici polufinala talijanskog Kupa, dosta ponosno pohvalio pred kamerama:

– Igrao sam protiv: Enrica i Federica Chiese, Liliana i Marcusa Thurama, Georgea i Timothyja Weaha, a sada sam u moju kolekciju dodao još jednu ‘otac/sin’ kombinaciju dresova… Imam i Milanov dres u kojem je protiv mene igrao Paolo Maldini te Milanov dres kojeg je danas nosio njegov sin Daniel!
MILANO - SERIE A TIM 2008-2009 - MILAN VS ROMA | Autor: Emmevi Photo/Milestone Media/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Foto: Emmevi Photo/Milestone Media/PIXSELL/IPA/PIXSELLPaolo Maldini ima 51 godinu, jedan je od najvećih i najtrofejnijih igrača bogate Milanove povijesti. Danas je jedan od čelnika AC Milana. Njegov otac, pokojni Cesare, također je legenda i Milana i Azzurra (bio je i igrač i izbornik Italije), a Danielu Maldiniju je 18 godina i predstavlja treću obiteljsku generaciju među Rossonerima.

Ako se po svršetku vratarske karijere uhvati trenerskog posla Buffon bi lako neku momčad mogao voditi i protiv četvrte generacije Maldini. Protiv Cesareovog – praunuka!

Gigi Buffon u karijeri je branio za Parmu, Juventus, PSG i reprezentaciju Italije, a zasad zadnji gol, baš na toj Kup-utakmici sa Milanom, zabio mu je jedan Vatreni – Ante Rebić.

Source link