‘Primijetio sam da neki dečki vole igrati igrice na PS-u za zabavu, ali ja to jednostavno ne radim. Meni je razbibriga čitanje knjiga. Volim čitati  o nogometu i volim knjige o motivaciji’,  naglasio nam je kapetan juniora Dinama koji su prošli u osminu finala Lige prvaka, Bartol Franjić (20).

Valentinovo je. Obljetnica 20 godina povratka imena Dinamo i slavlje prolaska mladih dinamovaca u osminu finala Lige prvaka mladih. Ipak, kapetan Bartol  i heroj utakmice Renato Josipović (18) su zauzeti dečki i ovaj će dan morati malo posvetiti i djevojkama.
RENATO JOSIPOVIĆ


Junak Kijeva: Bio sam napadač i na gol sam stao na preporuku


– Nema nikakve navale cura jer igram u Dinamu i jer sam kapetan. Zauzet sam dečko – kratko i jasno je naglasio kapetan Bartol i otkrio nam da mu je djevojka iz Zagreba, baš kao i Renato. 
Zagreb: Juniori Dinama i Šahtara sastali se u 4. kolu UEFA-ine Juniorske lige | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL– Cura živi ovdje u Zagrebu, a nismo se još stigli vidjeti otkad smo sletjeli iz Kijeva – kaže. 

Bartol je iz Dugog Sela i ‘već’ mu je 20, dok je Renato napunio 18 i stigao je u Zagreb iz Dalmacije. Dinamov ‘mladi starosjedilac’, kapetan svih nižih kategorija hrvatskog prvaka, rođen je u Dugom Selu, a s 20 godina fokus mu je – samo Dinamo. 

– Završio sam Prometnu školu, ali guram nogomet. Za sada sam na vrlo dobrom putu, nadam se da će uskoro doći i prva momčad na red, ali sve svojim redom – strpljivo govori kapetan.
Popodnevni trening nogometaša Dinama na pripremama u Rovinju | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELLPrije koju godinu zahvalio je roditeljima koji su ga godinama vozili iz Dugog Sela na treninge u Maksimirsku 128, a kasnije je krenuo vlakom. 

– Da, da, ha ha, ali sad sam položio pa idem autom. Puno mi je lakše sada mogu reći – s osmijehom nam priča Bartol. 

Mladi Šibenčanin već pet godina živi u Zagrebu, a kaže ‘poziv Dinama se ne odbija’.
JOŠKO GVARDIOL NA DOČEKU JUNIORA:


‘Gol protiv Intera draži mi je od prolaza, a još idem tramvajem’


– Na ljeto će biti pet godina kako sam ovdje. Dinamov poziv ne može se odbiti. Sjeo sam s roditeljima za stol, dogovorili smo se i došao sam ovdje. Tata i dalje živi u Šibeniku, a mama je ovdje sa mnom – priča nam perspektivni mladi golman.

Utakmica u Kijevu nije bila pretjerano atraktivna, ali je raspucavanje uvijek napeto. Srećom, slavio je zagrebački sastav rezultatom 4-3.
Susret 2. kola Lige prvaka mladih između Manchester Cityja i Dinama | Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL– Znali smo da neće biti lagano. Izdigli smo se iz toga, pokazali veću želju za pobjedom od njih i možda je to presudilo. U početku smo se prilagođavali jer nismo znali unaprijed točno kako igraju. Kad smo vidjeli u kojoj formaciji igraju, na koji način napadaju, drugo poluvrijeme smo ušli s većom željom i s boljom organiziranošću. Na kraju je to i presudilo što smo imali i veći posjed lopte i veću nadmoć na terenu – ispričao je o utakmici protiv Dinama iz Kijeva Bartol Franjić (20), kapetan mladog Dinama.

– Posljednjih 10-15 minuta susreta vidjelo se da pada ritam utakmice. Znali smo da ćemo ići na penale jer nije bilo nikakvih prilika – rekao je golman Renato koji je obranio dva penala. 


Foto: GNK Dinamo– Zahvalio bih se i našim navijačima koji su došli u velikom broju. Bio je to veliki doživljaj za nas, proslavili smo malo i s njima, a kasnije i u svlačionici. Svi smo zajedno pjevali, stvarno, fenomenalno je bilo – prepričava nam.

– Bila je to čvrsta utakmica s jedne i s druge strane. Više je bilo taktičkog nadmudrivanja. Imali smo par prilika. Sva sreća, obranio sam ta dva penala, to nas je poguralo dalje. Mislim da smo zasluženo pobijedili – kaže skromno Dinamov golman.

 

Source link