Istraga ubojstva Karmelina Fistanića (38) iz Piska na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš ide dalje nesmanjenim intenzitetom dva i pol mjeseca nakon zločina. Bitni dio su vještačenja između ostalog i jer su od trojice osumnjičenika nakon uhićenja oduzeti brojni mobiteli pa ih je kod Vlade Zolote (47) nađeno čak 12 komada, piše Slobodna Dalmacija.

Kao naručitelj i organizator zločina sumnjiče se Jerko Pirić (35) i Vlado Zolota iz Omiša, a kao izvršitelj Stipe Ringwald (48), iz Šibenika. Policija sumnja kako je uzrok svega sudski spor koji je Pirić imao sa sada pokojnim Karmelinom Fistanićem, u kojem je ovaj tražio oko pola milijuna kuna naknade štete.

Prema policijskim saznanjima, Stipe Ringwald je boravio na omiškom području oko mjesec dana. Prilikom uhićenja kod njega je nađeno 42,3 grama kokaina, 120,5 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina i 41 komad streljiva. Do otkrića trojke je došlo nakon pronalaska motocikla s kojeg je ubijen Fistanić na splitskom Pazdigradu.

Veliki dio istrage odvija se u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja u kojem je i utvrđeno da se na nađenom motociklu nalazi DNK ubijenog Fistanića. Prskotine krvi su nakon ubojstva kroz poluotvoren prozor automobila dospjele na motocikl. Među materijalom za vještačenje su i nađeni mobiteli kojih je Zolota imao više od deset. Loša vijest za istražitelje je što pretraga komunikacije na aparatima za sada nije dala traga o dogovorima trojice oko smaknuća.

Saznajemo kako je hematom koji je zadobila V.J., djevojka sada pokojnog Fistanića, zadobila od jednog od šest metaka koji su njega pogodili u vrat i glavu. Zrno je prošlo kroz tkivo sada pokojnog i okrznulo mišić na ruci ženske osobe na suvozačkom sjedištu. To ukazuje kako je svjedokinja smaknuća ostala živa samo pukom srećom, a ne zbog iznimne vještine ubojice. Stoga se u istražnom zahtjevu osim kaznenog djela teškog ubojstva navodi i kazneno djelo općeopasne radnje.

Nadalje, više osoba je opisalo kako su tog dana nakon ubojstva svjedočili ludoj vožnji po mokroj cesti motocikliste na Yamahi T Maxu. On se sa skretanja za Brzet, gdje je u parkiranom VW Polu iz oružja kalibra 7,65 mm ispalio u žrtvinu glavu šest hitaca, vratio prema Omišu pa preko Naklica odakle se odvezao do Stobreča i splitskog predgrađa. Prema riječima očevidaca, motociklist je pretjecao automobile i ulazio u zavoj nesmanjenom brzinom unatoč lošim uvjetima za vožnju zbog kiše koja je padala, piše Slobodna Dalmacija.