[ad_1]

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici u Nanjingu otkazano je zbog korona virusa u Kini. Natjecanje se trebalo održavati od 13. – 15. ožujka, ali će se ono odgoditi za 12 mjeseci.  Naime, organizatori su poslušali savjet Svjetske zdravstvene organizacije i odbili ponude drugih gradova koji su htjeli biti domaćini. 
zdravstvoNA PUTU PO EUROPI


Zadržali Kineskinju u bolnici u Puli: ‘Izgleda nije korona virus’


Korona virus ubio je više od 130 osoba u Kini i proširio se na 16 zemalja svijeta. Ukupno je njime zaraženo oko 6.000 osoba, a za taj virus ne postoji lijek. Epicentar pojave virusa je kineski grad Wuhan, oko 600 km udaljen od Nanjinga.
SPREMNI SMO


Bili smo u karanteni za korona virus – evo kakav je protokol


U srijedu je WHO objavio i kako ‘cijeli svijet treba biti na oprezu’, a organizatori natjecanja su potvrdili upozorenja:

– WHO je potvrdio da je nivo virusa u Kini i dalje u svijetu i dalje zabrinjavajuć te nema potrebe forsirati održavanje nekog velikog okupljanja koje je moguće odgoditi – objasnili su atletski čelnici, pa dodali:
Performers travel past Tiananmen Square with a float showing Chinese President Xi during the parade marking the 70th founding anniversary of People's Republic of ChinaVRATILI SE IZ KINE


Apel WHO-a: ‘Zabrinuti smo, ovo je potencijalna epidemija’


– Zahvaljujemo se gradovima koji su se prijavili kao zamjena za Nanjing, ali zbog straha od virusa i izvan Kine, odlučili smo se za odgodu natjecanja. U ovom trenutku tražimo datum u 2021. kada će se prvenstvo održati. 

Inače, 2018. prvenstvo je održano u Birminghamu, dok će 2022. biti u našem susjedstvu – u Beogradu. 

Inače, prema istraživanju BBC-a, Korona virus se izvan Kine proširio na: Finsku, Francusku, Njemačku, Nepal, UAE, Tajland, Šri Lanku, Maleziju, Singapur, Kambodžu, Vijetnam, Tajvan, Japan, Južnu Koreju, Australiju, SAD i Kanadu.[ad_2]

Source link