Kakvu su nam samo krasoticu od meča pružili Marin Čilić i španjolski tenisač Roberto Bautista Agut (ATP 9.) u trećem kolu Australian Opena. Čilić u ovom meču, nakon dugo vremena, nije bio favorit. Nakon dugog niza godina nije nositelj na Australian Openu, a to znači da mora uzimati ovakve “zalogaje” već u prvim danima turnira.

Prvi set Čilić je izgubio 7-6, a oba igrača pružila su atomski tenis. Niste na Čilićevom licu mogli vidjeti nervozu, znao je da dobro igra i da bi ga sreća mogla pomaziti u nastavku meča. 

Mjesecima Marin nije igrao kao u drugom i trećem setu meča s Bautistom Agutom. Razbio ga je u tom periodu 6-4, 6-0. I kad se činilo da sve ide “kao po špagi” – pad. Bautista je uspio izjednačiti na 2-2 u setovima i dobiti četvrti set sa 7-5 pa se pristupilo odlučujućem petom setu. 

Inače, Marin je kralj petih setova. Prije ovog meča imao je 31 pobjedu u pet setova što ga u tom segmentu čini najuspješnijim tenisačem koji aktivno igraju. Odradio je taj peti set rutinski, odmah uzeo Španjolcu break i završio ga sa 6-3 za osminu finala AO-a.

Čilić je u osmini finala na boljeg iz dvoboja Grka Tsitsipasa i Kanađanina Raonića.

Source link