Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Stockholm, u spektakularnu Tele2 Arenu, gdje se ovaj vikend održava završnica Europskog prvenstva.

Stadion koji je dom švedskih prvoligaša Hammarbyja i Djurgårdena otvoren je 2013. i njegova je izgradnja stajala čak 290 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za nogometne je potrebe kapacitet 35.000 mjesta, a ovom prigodom teren je postavljen ispred sjevernog gola, kao što je bio slučaj sa stadionom Pierre Mauroy u Lilleu, gdje su naši košarkaši igrali Europsko prvenstvo, a tenisači osvojili Davis Cup.

Velika montažna tribina postavljena je sa zapadne strane pa je kapacitet ove dvorane, kako nam kažu organizatori, 22.500 mjesta. Hrvatska bi teren trebala isprobati na uobičajenom treningu jutro uoči utakmice.


Foto: Davor Kovačević/24sata
Foto: Davor Kovačević/24sata
Foto: Davor Kovačević/24sataUšli smo na parket Tele2 Arene baš dok je trajala generalna proba za ceremoniju uoči završne četiri utakmice na Euru i doista izgleda fantastično. Iako se radi o stadionu, domaćini su se pobrinuli da posjetiteljima ne bude hladno.

A medijske su djetatnike opskrbili vodom u tetrapaku, za razliku od Graza, gdje je sve vrvjelo popularnim energetskim napitkom…


Foto: Davor Kovačević/24sataPrvi će na trener u petak Norvežani i Hrvati, a početak je pomaknut na raniji termin, u 18 sati. Nakon njih, od 20.30 igraju Španjolska i Slovenija.

U subotu se od 16 sati igra utakmica za peto mjesto između Njemačke i Portugala, a od 18.30 utakmica za broncu. Finale je u nedjelju od 16.30.


Foto: Davor Kovačević/24sata

Tema: Rukometni Euro 2020.

Source link