[ad_1]

Prvi hrvatski reket nije se proslavio na australskoj tvrdoj podlozi. Pobjeda protiv Thiema na ATP kupu bio je Ćorićev bljesak, ali nakon toga vratio se u loše izdanje. U prvom kolu Australian Opena ispao je od Sama Querreya sa glatkih 3-0 (6-3, 6-4, 6-4) u setovima. Da, Amerikanac nije lagan protivnik, ali Bornino ispadanje u prvom kolu svakako je prerano.


Foto: ReutersDok je Querrey u cijelom meču spasio četiri od pet (80%) break lopti, naš je Borna to učinio u 6 od 10  (60%) slučajeva što je bilo dovoljno da Sam pobijedi u sva tri seta. Samo 54% poena osvojio je Borna nakon ubačenog drugog servisa, a 70% (33/47) nakon prvog nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi Amerikanca.

Zato je puno bolja bila Petra Martić koja je sa 2-0 (6-3, 6-0) pomela Christinu McHale na otvaranju turnira. Petra je odličnom igrom u polju dobro izmučila McHale koja nije mogla pratiti ritam naše tenisačice. Petra je u prvom setu na servisu za isti spasila break loptu pa zapečatila vodstvo, a u nastavku nije dala ni gema protivnici. U sljedećem kolu igrat će protiv Julije Goerges koja je s 2-0 (6-1, 6-2) pobijedila Kuzmovu.
Tennis - Australian Open - First Round | Autor: CIRO DE LUCA

Foto: CIRO DE LUCAOd naših predstavnika bi danas na teren, nakon što prestane kiša, još trebao izaći Marin Čilić protiv Francuza Mouteta, dok sutra Karlović igra protiv Pospišila, a Donna Vekić protiv Marije Šarapove.[ad_2]

Source link