Glumica Neda Arnerić preminula je 10. siječnja u 67. godini, a danas poslijepodne su se od nje u Aleji zaslužnih građana u Beogradu oprostili njeni najbliži. Na groblju se okupilo oko 150 prijatelja, kolega i članova obitelji.


Foto: Pixsell/PIXSELLNa posljednji ispraćaj je došla i glumica Anica Dobra (56), koja nije mogla zadržati suze. Među prisutnima bili su i Miki Manojlović, Dubravko Jovanović, Bane Trifunović… Brat Predrag neutješno je plakao, a on ju je, podsjetimo, i pronašao u beogradskom stanu na Vračaru. 


Foto: PIXSELLPosljednja želja preminule glumice bila je da bude pokopana u krugu obitelji i prijatelja, a tražila je i da bude kremirana te pokopana na Novom groblju u Beogradu pored najveće ljubavi svog života, Milorada Mešterovića. U glumačke vode ‘bacila’ se već kao školarka i kasnije imala zavidnu glumačku karijeru.  
KOMEMORACIJA ZA ARNERIĆ


Dvorana u suzama: ‘Otišla je Neda, oličenje života i ljubavi’


   

Trilogiju ‘San’, ‘Jutro’ i ‘Dan’ snimala je s 13 godina zbog čega je morala izostajati iz škole, a prije odlaska na ljetne praznike morala je polagati razredne ispite. Na Akademiju, smjer gluma, upisala se sa 16 godina, nakon što je položila srednjoškolske ispite razlike. 


Foto: Pixsell/PIXSELLUbrzo su počele stizati ponude iz inozemstva, no Neda se nije odselila zbog mladenačke ljubavi i roditelja. Sedamdesetih je igrala u kultnim filmovima, američkom ‘Shaft in Africa’ i Delićevu djelu ‘Sutjeska’.


Foto: PIXSELLOdigrala je više od sto filmskih uloga i desetke kazališnih. Davne 1967. godine osvojila je Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, a poslije je još dvaput dobila to priznanje.

Source link