U borbi protiv masnog tkiva tradicionalno se koriste grejp i ocat. Naringenin, antioksidans koji se nalazi u grejpu i citrusnom voću, potiče jetru na razgradnju masti i istovremeno povećava osjetljivost na inzulin, objavio je tim znanstvenika iz Jeruzalema i SAD-a.

U istraživanju objavljenom 2010. godine u časopisu Plos One otkriveno je kako naringenin poticanjem jetre na razgradnju masnih kiselina zapravo stvara uvjete u organizmu sličnim postu. Naime, čini se kako taj antioksidans imitira djelovanje lijekova koji se koriste u svrhu snižavanja masnoća i šećera u krvi nudeći prednosti oba lijeka.

Možda te zanima…Oblozi od ricinusova ulja za prirodnu detoksikaciju jetreZdravlje

Možda te zanima…Noćni napitci za detoks organizma i skidanje masnih naslagaDijeta

Rezultati ove studije ukazuju kako grejp opravdano nosi titulu čistača jetre zahvaljujući naringeninu, nositelju gorkog okusa za kojeg su i ranija istraživanja potvrdila kako ima sposobnost sniziti kolesterol i olakšati simptome dijabetesa.

Sastojci za 1 napitak:

  • 2 žlice jabučnog octa,
  • 1 crveni grejp,
  • 1 naranča,
  • 1/4 žličice cimeta

Priprema: Naranču i grejp iscijediti te dodati cimet i ocat. Napitak dobro promućkati u shakeru ili teglici s poklopcem kako bi se svi sastojci dobro promiješali.

Source link