U optužnici se navodi da je Jozinović neosnovano ugovarao i nalagao isplate novce društva u vlastitu korist. Prikazivao ga je kao plaćanje temeljnim ugovorom o djelu i to kao naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski ishod poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo niti je za njih dobio suglasnost nadzornog odbora i skupštine društva. Ugovore je potpisao kao direktor društva te u vlastito ime kao druga ugovorna strana. 
A NA TO NIJE IMAO PRAVO


Istražuju Mladena Jozinovića: Isplatio sam sebi 1,47 mil. kn


Osim toga, Jozinovića terete da je radi dobivanja posla u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. 

O Jozinoviću smo pisali još 2017. godine. Tada je, kao direktor Piškornice, primao plaću od 18.500 kuna. 
ISPLATIO SI MILIJUN KUNA BONUSA


Prijavili direktora Piškornice zbog bonusa i lažne diplome


Taj ugovor su mu odobrili predstavnici četiri županije i općine koji su vlasnici Piškornice. Tvrtka je imala tek oko dva milijuna kuna prihoda i neveliku dobit. Ali Jozinović je kao direktor osnovao tvrtku Piškornica sanacijsko odlagalište, preko koje se naplaćuje odlaganje otpada. Zatim je sam sa sobom potpisao da ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti. Piškornica sanacijsko odlagalište je godinu ranije imala 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Dakle, ukupno je, uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun za uspješno poslovanje.

Jozinović je u svom životopisu naveo da je diplomirani inženjer Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, te da u to vrijeme upravo završava magisterij na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
SAMOUHLJEB


Jozinović tvrdi da ima diplomu s Prometnog fakulteta. Nema.


– Temeljem uvida u arhivu, utvrđeno je da osoba imenom Mladen Jozinović nije diplomirala na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu – stoji u službenom odgovoru Fakulteta za 24sata iz 2018. 

Source link