U susretu posljednjeg kola E skupine Europskog rukometnog prvenstva, Mađarska je pobijedila Island 24-18 osvojivši prvo mjesto u skupini i izbacivši aktualne olimpijske i svjetske prvake Dance s prvenstva. Pobjedom su u drugi krug prenijeli i dva boda i ondje ih čekaju Norvežani, također momčad koja je prenijela dva boda. 

Ovaj će susret pokazati je li sjajna igra Mađarske bila tek kratkotrajna bajka ili će uspjeti srušiti još jedne favorite za koje kladionica kaže da su ‘ziceri’, a Mađari potpuni ‘outsideri’.
TURNIR ŽIVOTA


Duvnjak kao Modrić! Metličić: On nikad nije bio ovako dobar


Norveška je imala prvi napad i odmah ga je iskoristio Kristian Bjornsen na asistenciju drugog strijelca turnira Sandera Sagosena. Kako je vrijeme odmicalo, Norvežani su brzom tranzicijom i lijepim križanjima u napadu probijali mađarsku obranu. Overby i Sagosen zabili su za četiri gola prednosti, a prvi su primili tek u sedmoj minuti susreta.

Nitko na ovome prvenstvu još nije imao ovakvo otvaranje  protiv Mađara koliki god favoriti bili. Nakon deset minuta igre i dva precizna sedmerca Sagosena, Mađari gube osam razlike sa samo dva gola u mreži Norvežana.
VIDEO: NA TRENINGU UOČI NIJEMACA


Duvnjak: Mislim da mi tata ne gleda utakmice na prvenstvu


Sagosen je već u prvih 15 minuta zabio četiri gola, a Overby tri. Usporedbe radi, cijela mađarska ekipa do tada je imala samo pet golova u mreži protivnika i devet golova zaostatka za Norveškom.

Pet minuta prije kraja prvoga dijela prošli su neki pokušaji Mađara. Ligetvari se ‘popeo’ na tri gola, Balogh, Nagy i Banhidi po dva. Ipak, nedovoljno je to bilo. U jednom je trenutku semafor izgledao kao Hajdukov grb 19-11, iako je Norveška čak imala i igrača manje. Uz gol više na svakoj strani završio je prvi dio utakmice. 
Beč: Bjelorusija i Njemačka susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometuIZBORNIK: MA NISAM PRIMIJETIO


Nijemci su zaključali igrača u svlačionici: Uhvatila me panika


Serije od 4-0 na početku omogućile su Norveškoj da se ‘odlijepe’ odmah, a potom je svaki pokušaj Mađarske bio uzaludan jer je na svaki njihov, Norveška imala dva gola odgovora. Čak 11 golova u prvom dijelu zabili su s vanjskih pozicija, pet s linije šest metara i četiri s krila.

Odmah na početku drugog dijela Mađarska je ostala bez sjajnog pivota Bencea Bahidija koji je po licu udario norveškog igrača u prolazu prema golu. Prvo je Bence dobio svije minute, a potom i crveni karton.
I MAMA I TATA SU TU


Najljepša fotografija ovog Eura: Karačić s najmlađim navijačem


Tema: Rukometni Euro 2020.

Source link