[ad_1]

Na sudu se doznaje da je nakon saslušanja u petak poslijepodne sudac istrage splitskog Županijskog suda odbio zahtjev Uskoka za istražnim zatvorom i Bubnjara pustio na slobodu.
Uskok je ranije izvijestio, ne navodeći ime osumnjičenog već samo njegovu funkciju, da je istraga protiv Bubnjara koji je i ranije optužen da je oštetio Škabrnju pokrenuta zbog sumnje da je “od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. koristio sredstva općine u osobne svrhe”.
Tako je u više navrata općinskom bankomat karticom podigao najmanje 31.500 kuna , a istom je debitnom karticom u više navrata plaćao i razne troškove koji nisu nastali u službene svrhe.

OBJAVILI DETALJE PRIJAVE

Načelnik Škabrnje općinskim novcem kupovao što je želio?

Plaćao je i usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616 kuna, izvijestio je Uskok.
Na taj je način Bubnjar Škbrnju oštetio za najmanje 140 tisuća kuna, izvijestio je Uskok koji je od suca istrage splitskog Županijskog suda zatražio da mu odredi istražni zatvor.

TROŠE NA GOZBE, PUTOVANJA, ODVJETNIKE

‘Daj janje na račun općine’: Za njih je proračun kao bankomat

U lipnju prošle godine Uskok je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna. U tom slučaju Bubnjara terete za fiktivna službena putovanja kao pokriće za isplatu dnevnica i putnih troškova te podizanje općinskog novca kojega je koristio za privatne svrhe.

[ad_2]