Dani Olmo vjerojatno broji zadnje dane u Dinamu. Španjolski nogometaš i dalje u Rovinju trenira s “modrima”, ali i znatiželjno iščekuje vijesti sa zimskog mercata. Dinamo je posljednjih dana intenzivirao pregovore s Milanom, a u igru za mladog Španjolca uključio se i Monaco. Danas je sve otvoreno, a tko prvi u Maksimiru dođe s ponudom vrijednom oko 25 milijuna eura dobit će pravog igrača. 

Dani Olmo želi ići, napraviti korak naprijed u svojoj karijeri, vjeruje kako je u Dinamu dosegao svoj maksimum, pa se 21-godišnjak nada kako će uskoro put inozemstva. Dinamo mu pri tome neće raditi nikakve probleme, samo se čeka službena ponuda koja bi zadovoljila sve strane. A kako se sada čini, Olmo bi uskoro mogao birati Milan ili Monaco.

Milan je za samog igrača ipak veći izazov, no Monaco mladom Španjolcu nudi ‘veću sigurnost’. Tamo ga čeka poznato lice, trener Roberto Moreno, stručnjak koji mu je prvi dao priliku i u španjolskoj A reprezentaciji. Roberto Moreno dobro poznaje potencijal i mogućnosti Olma, ali vjeruje kako mu baš on treba za ozbiljnije rezultate u francuskom prvenstvu, ali i Europi.


Foto: Jurica Galoić, Goran Stanzl/PIXSELLDani Olmo u Milanu bi imao dosta veću konkurenciju, tamo u sustavu 4-3-3 na pozicijama veznih i krilnih igrača konkurira 10-ak ozbiljnih igrača (Kessie, Paqueta, Suso, Calhanoglu, Castillejo, Rebić, Bonaventura, Leao, Bennacer, Biglia, Krunić…). Milan i Monaco ove sezone ne igraju Europu, pa je do kraja sezone u oba kluba jako malo utakmica. A bliži se Europsko prvenstvo, pa Olmu ako želi biti na velikom natjecanju trebaju minute. Koje će, logično, prije dobiti kod Morena.

Opet, i Monaco u veznom redu (ili na krilnim pozicijama) ima niz kvalitetnih pojedinaca, pravi spoj mladost i iskustva. Tu bi se Olmo, u potrazi za minutama, borio s Fabregasom, Golovinom, Jovetićem, Keitom Baldeom, Gelsonom Martinsom, Boschiliom, dok su iz drugih klubova u Monacu trenutno posuđeni Bakayoko, Adrien Silva, Slimani i Augustin. Realno, konkurencija je ipak lakša nego u Milanu…


Foto: Sanjin Strukic/PIXSELLSource link