U hrvatskom medijskom prostoru ta je priča već dobila predznak – gotova. Dani Olmo pred finalizacijom je transfera u Milan, a čak su objavljeni i detalji posla: Dinamu 20 milijuna eura plus bonusi plus postotak od idućeg transfera, a Daniju 2,5 milijuna eura godišnje plaće.

No, s druge strane Jadranskog mora dolaze drugačije informacije. Dakako, i talijanska je nogometna javnost upoznata s pregovorima između Milana i Dinama, ali priča je malo drugačija.
SVE DOGOVORENO?


Dani Olmo odlazi za 20 mil. eura i plaću manju od Rebićeve


Tamošnji nogometni stručnjaci i novinari upućeni u transfere tvrde: Milan ne dovodi Olma u siječnju. Ne želi, pa i ne može.

Naime, na dolasku sjajnog mladog Španjolca najviše inzistira Zvonimir Boban, Olmo im je na radaru zadnjih mjeseci, ali Milan ga sada ne može dovesti. Odnosno platiti.


Foto: Mimmo Carriero/IPA, Igor Kralj/PIXSELL, Daniele Mascolo/ReutersZbog financijskog fair playa, klub bi najprije morao prodati Paquetu ili Susa kako bi oslobodio budžet. Prodati, ne poslati na posudbu.

Milan želi postići dogovor s Dinamom, ali samo kako bi na vrijeme pobijedio konkurente i zakapario Danija, koji bi došao na San Siro na ljeto.
GDJE ĆE DANI?


Milan i Monaco u pregovorima s Olmom! Želi ga bivši izbornik


Dakako, i u toj priči postoje otvorena pitanja: Zašto ga Milan ne bi doveo na posudbu uz obvezu otkupa za godinu ili dvije, kad se oslobodi ‘minusa’ u proračunu momčadi? I što bi Olmov ostanak u Dinamu do ljeta značio za njegov status u momčadi, koju će Nenad Bjelica tijekom proljeća više-manje uigravati za ljeto i novi pohod na Ligu prvaka? S igračima na koje računa za ljeto…

Ne treba zanemariti ni faktor Eura. Olmo silno želi poziv izbornika “furije” i jedino mu je važno – igrati.

Source link