[ad_1]

Zrakoplov koji se vraćao u zračnu luku u Los Angelesu ispustio je gorivo na igralište jedne osnovne škole, na kojem su se u to vrijeme igrala djeca, javlja AP.

Vatrogasci su odmah poslani na lice mjesta kako bi pomogli ozlijeđenima. Lakše ozljede pretrpjelo je 17 djece i devet odraslih osoba, no nitko od njih nije morao biti prebačen u bolnicu.

 

Za to područje nije bila potrebna evakuacija.

Incident se dogodio malo prije podneva po lokalnom vremenu na području osnovne škole Park Avenue.

‘Učenici i zaposlenici škole bili su na igralištu kad se to dogodilo pa ih je gorivo poprskalo ili su udahnuli pare iz njega’, priopćeno je s mjesta događaja. Dodaje se da su onamo odmah stigli vatrogasci i hitna pomoć kako bi pomogli onima koji su se požalili na iritaciju kože ili probleme s disanjem.

Federalna uprava za zrakoplovstvo je priopćila da se radilo o letu Delta Air Lines koji je putovao prema Šangaju, no nedugo nakon polijetanja iz Los Angelesa, proglasio je izvanredno stanje, vratio se natrag na aerodrom u Los Angelesu, gdje je sletio bez problema.

Snimke na društvenim mrežama prikazuju policiju i vozila hitne pomoći oko škole koja se nalazi 20-ak kilometara istočno od Los Angelesa.

 

Iz Delta Air Linesa su poručili da je došlo do problema s motorom zrakoplova, zbog kojih se on morao vratiti na aerodrom. Gorivo je zrakoplov morao hitno ispustiti kako bi prije tog slijetanja smanjio težinu te sigurno sletio, javlja AP.[ad_2]