[ad_1]

Slovenska grupa Polkaholiki je odlučila približiti polku mladima. Obrađuju svjetske i domaće hitove koji vesele stotine tisuća ljudi. Upravo su izbacili polka obradu hita Petra Graše ‘Ako te pitaju’. Uz dečke iz grupe, jedna od zvijezda obrade je i glumica Ula Ložar. Ova poznata slovenska pjevačica i influencerica prije pet godina predstavljala je Sloveniju na dječjoj Euroviziji.
Pjesmu poslušajte ovdje: 

Svojom obradom pjesama ‘Ako te pitaju’, ‘Dalmatinac sam’, ‘Dani i godine’ i ‘Ne pijem, ne pušim’ uz zvuk harmonike, Žiga , Matic, Gašper i Rene ponovno su spojili moderno i tradicionalno i dokazali da je polka glazba i za mlađe i za starije.

Foto: Privatna arhiva

Nedavno su nam otkrili što za njih znači polka i što žele postići obradama pjesama.
– Svaki put kad napravimo neku novu obradu oduševi nas činjenica kako svaka stvar zvuči totalno drugačije – kažu dečki te objašnjavaju zašto su odabrali upravo ovaj žanr za probijanje na glazbenoj sceni.

POLKAHOLIKI

Grdović na polki: Slovenci su obradili hit ‘Dalmatinac sam’

 – Dugo smo razmišljali o tome u kojem ćemo glazbenom smjeru krenuti, a ono što smo htjeli jest izdvojiti se od drugih. Probali smo snimiti polka komad na moderan način i zvučalo je ludo dobro. Također, znali smo da radimo nešto dobro kad su nam ljudi počeli pljeskati nakon izvedbe, a i osmijeh na njihovim licima sve govori – govore.Njihova je polka obrada ‘Mišića’ i ‘Señorite’ dosad pregledana više od 200 tisuća puta, a najnoviju pjesmu poslušajte na JoomBoos YouTube kanalu.

[ad_2]