Gena i Scott su se molili da se dogodi čudo. I dogodilo se uoči Božića 2018. godine. Njihovoj kćeri Roxli Doss liječnici su u lipnju te godine dijagnosticirali difuzni intrinzični pontinski gliom (DIPG), rijetku vrstu tumora mozga koji pogađa djecu, piše Fox News. Tumor je vrlo agresivan, a stopa preživljavanja je jako mala. Tumor liječnici nisu mogli operirati. Roxli je imala 11 godina kada je dobila jake glavobolje i ostala je bez vida nekoliko tjedana. Liječnici su počeli zračenje.

Tumor in Texas girl’s brain disappears in medical mystery
When 11-year-old Roxli Doss was diagnosed with a rate, inoperable brain tumor, she faced it with courage. But just over two months after being diagnosed, the tumor disappeared. CBS News medical contributor Dr. Tara Narula explains.

Zračenje pacijentima koji imaju DIPG produžuje život za tri do šest mjeseci, ali ono nije lijek. Liječnici su roditeljima rekli da Roxli nema više puno vremena i da to vrijeme iskoriste najbolje kako mogu. Roxli je išla na zračenje šest tjedana, a onda su joj liječnici dali četiri tjedna da joj se tjedno oporavi od tretmana. Nakon toga je u rujnu išla na nove pretrage. Tumor se već tada jako smanjio i liječnici ga više nisu mogli niti izmjeriti. Liječnica Virginia Harrod je rekla da su nalazi bili nevjerojatni.

NEUROLOZI SU ŠOKIRANI

Curici (11) rekli da će umrijeti, a onda je tumor mozga nestao

– Tumor nismo mogli detektirati, što je bilo vrlo neobično – kaže liječnica. Roditelji djevojčice su uvjereni kako je Bog izliječio Roxli.
Roxli ima svoju Facebook stranicu, a prema objavi iz srpnja ove godine, tumor se nažalost vratio. No djevojčica i njezini roditelji nastavljaju borbu. Roxli prema objavi iz studenog ove godine ide na kemoterapija, a magnetska rezonanca je pokazala da je “tumor nepromjenjiv”.