Ukusni voćni zalogaji ili gutljaji vina više neće biti tek eno i gastro svrha bobica grožđa jer su najnovija istraživanja pokazala da bi se plodovi vinove loze mogli iskoristiti i za jednu potpuno neočekivanu namjenu – zimsko odleđivanje ledom okovanih prometnica.

Jest da je dobro voziti očišćenim asfaltom bez leda ili poledice što ima veze s cestovnom sigurnošću no ima i veze s održivošću.

Kad stigne zima, vremenski uvjeti se jako pogoršaju, a odvijanje prometa mora se nesmetano nastaviti pa se uklanjanje snijega i uklanjanje poledice ako treba odvijaju svakodnevno. No, tradicionalne metode čišćenja snijega i leda koštaju, i te kako.

Primjerice Sjedinjene Države godišnje potroše oko 5 milijardi dolara, a sve zbog štete na cestama i okolišu.

Ipak, agresivna sol, prema najnovijem istraživanju američkog sveučilištu Washington, nije jedino rješenje, već se za istu namjenu može koristiti i grožđe!

Ovojnica bobica grožđa, naime, ima ekstrakt koji za potrebe odleđivanja nadilazi mogućnosti soli za posipanje cesta, posebice u kombinaciji s drugim poljoprivrednim otpadom kada je učinkovitija čak i od navodno ekološki prihvatljivije kombinacije otopine soli i repe.

Svoje istraživanje su početkom prosinca objavili student Mehdi Honarvar Nazari i profesor inženjerstva okoliša Xianming Shi u stručnom časopisu Journal of Materials in Civil Engineering gdje navode kako se u Sjedinjenim Državama svake godine za zimsko održavanje potroši 27 milijuna tona soli za posipanje (natrijevog klorida).

Pritom kloridi ne propadaju u okolišu i mogu predstavljati dugoročni ekološki rizik Najčešće korištena sredstva za odleđivanje cesta sadrže kemikalije koje korodiraju metal, asfalt i beton, a predstavljaju i rizik kada završe u vodi.

Sok od repe dodaje se radi smanjenja korozivnog djelovanja i poboljšanja odmrzavanja, ali može iscrpiti kisik prilikom ulaska u vodu što nije povoljna karakteristika.

Sveučilišni tim je objavio kako njihova otopina na bazi ekstrakta grožđa koja je dobivena iz kože grožđa kemijskom razgradnjom i prirodnom fermentacijom brzo otapa led i uzrokuje znatno manje štete betonu i asfaltu, a pritom predstavlja manji rizik za kontaminaciju vode s cesta koje nađe put do glavnih tokova voda u okolišu poput rijeka ili jezera…