Ovih dana po društvenim mrežama kruži fotografija zapisnika o alkotestiranju zaspolenika Hrvatske elektroprivrede kojoj ne znamo izvor, ali prema njemu, od četvorica testiranih radnika, trojica su bila pijana.
Prema tom dokumentu, alkotestiranje radnika HEP-a provedeno je jučer, 19. studenog, usred bijela dana. 

Foto: Facebook

Zapisnik je otkrio da je rukovatelj u Službi za proizvodnju imao 1,83 g/kg koncentracije alkohola u krvi, što spada u pijanstvo.
HEP-ov vatrogasac je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,17 g/kg, a malo više od njega je ‘napuhao’ HEP-ov strojar koji ima 1,34 g/kg koncentracije alkohola u krvi.
Svjetla točka u ovom slučaju bio je vatrogasac koji je bio trijezan s 0,00 g/kg koncentracije alkohola u krvi. 
Na fotografiji je vidljivo da je alkotestiranje provedeno uređajem marke Drager 6810.
HEP: Alkoholizirani radnici dobit će opomenu pred otkaz!
Upitali smo HEP imaju ili često ovakvu praksu i kakve su sankcije za alkoholizirane zaposlenike.
– Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja  TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika. Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) će sukladno Zakonu o radu izdati opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika. Do sada nije zabilježen nijedan ovakav slučaj. Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na ovakve prekršaje – poručili su nam iz HEP-a.