Home Sport Hrvatska pobijedila Gruziju, ozlijedio se Vlašić

Hrvatska pobijedila Gruziju, ozlijedio se Vlašić

30
0
Hrvatska pobijedila Gruziju, ozlijedio se Vlašić


Bio je to ožujak 2017. i jedna posve nevažna, nepotrebna utakmica. Hrvatska je gostovala u Estoniji, izgubila 3-0, a na groznom terenu teško se ozlijedio Marko Pjaca.

Rasprodali smo ugled, a tada najveći hrvatski talent nikad se nije vratio na tu razinu. I tada je kapetan bio Ivan Perišić i prozvao je HNS da više pazi kakve utakmice bira.

I večeras je u Puli Perišić bio kapetan, poveo je “vatrene” u utakmici koja i nije imala nekog velikog smisla, a Pjace i Tallinna sjetili smo se kad je u 82. minuti Nikola Vlašić legao na travnjak Alda Drosine, pa nakon ukazane pomoći grčeći lice od boli odšepao van. Nije mogao stati na nogu.

Koju minutu kasnije na travu je sjeo i Juranović, uz poruku klupi “Ne mogu više”. Hrvatska je završila s dva igrača manje, a hrvatske navijače posebno brine Vlašić. Koji je i prethodnih mjeseci više puta pauzirao zbog raznih ozljeda. Pa trebaju li nam doista ovakve utakmice?

Ma kakav Lovren, Brozović, Perišić, čak i Luka Modrić, najveći zicer za udarnu postavu “vatrenih” na Euru sedam i pol mjeseci ranije je – Dominik Livaković.

Lovre Kalinić dobio je šansu u Puli, Zlatko Dalić pokušava ga, želi vratiti u život. Stao je na gol drugi put u devet mjeseci (16. veljače zadnji je put branio za Aston Villu, izuzev 21. listopada kada je bio na golu druge momčadi) i poklonio je Gruzijcima gol. Izvan forme, bez samopouzdanja, lopta je prošla ‘kroz njega’.

U drugom je dijelu na gol stao Simon Sluga, koji mjesec i pol dana nije branio za Luton. Zaigrao je u svojoj Istri (počeo je u porečkom Jadranu), ali nije nas uvjerio da ‘nema zime’ i ako se Livaković ozlijedi.

U Puli je danas pred više od 5000 gledatelja počela bitka za Euro. I nekako su opet najviše pokazali oni sigurni: kapetan Perišić je zabio i pogodio gredu, Rebić išao kao tenk, pritom i ozlijedio gruzijskog igrača, ali i iritirao sebičnošću i promašajima, a Kovačić je pokazao klasu namjestivši nekoliko zicera.

Ali što je s ovima kojima je svaka minuta ulaznica ili ispisnica za popis za Euro?

Juranović je asistirao za pobjedu i na desnom boku pokazao više nego Bartolec, Škorić je imao manje posla nego u HNL-u i bio dobar, preko Melnjakove lijeve strane Gruzijci su napravili gol i mrtvu šansu, Oršić je zaslužan za izjednačujući autogol i bio je razigran, a Badelj i Pašalić potvrdili su koliku klasu imamo u veznom redu. Pa oni bi u skoro svakoj drugoj reprezentaciji bili u prvih 11.

Dečki, položili ste! A na proljeće vas, prema izbornikovim željama, očekuju jake utakmice, najjači suparnici. I završni filter.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.