Home Zdravlje Top pet čajeva koji jačaju imunitet, uklanjaju nesanicu i i nervozu želuca

Top pet čajeva koji jačaju imunitet, uklanjaju nesanicu i i nervozu želuca

36
0
Top pet čajeva koji jačaju imunitet, uklanjaju nesanicu i i nervozu želuca


zdrava krava postala

Čajevi, čajne mješavine, biljne tinkture ili eterična ulja mogu biti izuzetno djelotvorni u prevenciji bolesti, odnosno jačanju imuniteta prije nego što virusi i bakterije napadnu organizam, ali i vrlo korisna pomoć ako je bolest već nastala.

  • Stolisnik – čisti krv, smiruje nervozu želuca i crijeva te dobro djeluje kod infekcija urinarnog trakta. Ne smiju ga piti trudnice, a alergični na kamilicu mogu reagirati i na stolisnik.
  • Poljska preslica – pospješuje rad bubrega i probavnog sustava. Dobra je kod upale  dišnih organa, oslobađa tijelo viška vode i poboljšava gustoću kostiju.
  • Matičnjak – čaj od matičnjak (melise) pospješuje probavu, smanjuje mučnine i tegobe uzrokovane stresom. Šalica čaja od melise navečer umirit će te i riješiti nesanice.
  • Đumbir – čaj od đumbira čisti tkivo, pomaže probavu, lagano zagrijava te je pogodan kod prehlada i viroza. Može se piti sam ili s limunom i medom.
  • Menta – osim kod probavnih tegoba, čaj od mente pomaže kod prehlade i gripe te za pokretanje sluzi u dišnim putevima. Menta je biljka koja hladi, pa pomaže i u snižavanju temperature.

Pročitaj koje biljke “ukroćuju” hormone.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.