Home Hrvatska Home Vozač BMW-a divlje pretjecao: Terete ga za ubojstvo Hrvata

Vozač BMW-a divlje pretjecao: Terete ga za ubojstvo Hrvata

20
0
Vozač BMW-a divlje pretjecao: Terete ga za ubojstvo HrvataMladić (22) je u pritvoru pod sumnjom da je u prometnoj nesreći na autocesti A9 kod njemačkoj Ingolstadta 20. listopada ove godine usmrtio Hrvata (22). 
Kako su utvrdili tužitelji vozač BMW-a M4 je velikom brzinom pretjecao kolonu na autocesti A9, između izlaza Manching i Ingolstadt-Süd. Na tom dijelu ceste noću je ograničenje brzine 120 km/h. Naletio je na Audi koji je vozio mladić (22) iz Gaimersheima, hrvatskog podrijetla. Udarac BMW-a je Audi odbacio na travu po kojoj je vozio nekih 150 metara i nakon toga se vratio na autocestu i zaustavio između desne i srednje trake. BMW je udarac katapultirao. Nakon “leta” udario je u metalnu ogradu i sudario se s kamp prikolicom koja je bila u srednjoj traci. Vozač Audija je na mjestu poginuo dok je vozač BMW-a lakše ozlijeđen. 

SILOVIT UDARAC

Stravična nesreća u Njemačkoj: Auto jurio, poginuo Hrvat (22)

– Svatko tko vozi tako bezobrazno i isprobava snagu svog vozila do krajnjih granica, čini to svjestan da sve može dovesti do smrti, znači do ubojstva – kažu tužitelji.Također traže da im se jave drugi sudionici u prometu kojima je vozač BMW-a ugrožavao život svojom vožnjom. Naime, muškarac iz Geisenfelda se javio njemačkom portalu donaukurier.de koji je izvijestio o slučaju, kako je vozač BMW-a svojim autom umalo udario u njegov na cesti B300.

– Jednom je pretjecao na opasnom mjestu, drugi put je vozio prema meni. Ja mislim da ga uopće ne zanimaju ograničenja brzine – rekao je muškarac.
Njemački mediji ovih dana intenzivno pišu o ovoj nesreći i podsjećaju na slučaj u kojem je Zemaljski sud u Berlinu dvojicu osudio na kaznu zatvora zbog “ubojstva na cesti izazvanog velikom brzinom tijekom ilegalnih automobilskih utrka”.U većem dijelu Njemačke odlučeno je kako će se vožnja velikom brzinom na cestama strože kažnjavati. Veće kazne bit će usmjerene pogotovo na sudionike u prometu koji zbog neprimjerene brzine izazovu nesreću sa smrtnim ishodom. 
– Oni su svjesni da ta brzina dovodi do smrti, znači svjesni su da mogu počiniti ubojstvo – zaključio je Zemaljski sud u Berlinu, prenosi Fenix magazin.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.