Home Zdravlje Peruanski inovatori osmislili biorazgradive tanjure od lista banane

Peruanski inovatori osmislili biorazgradive tanjure od lista banane

17
0
Peruanski inovatori osmislili biorazgradive tanjure od lista banane


U pokušaju da se postupno ukine upotreba plastičnih tanjura, novi proizvod, osmišljen od strane nekoliko peruanskih poduzetnika, koristi lišće banane za proizvodnju biorazgradivih tanjura.

Tvornica Chewa Plant, koju vode Josué Soto i Rolf Torres Lizárraga za cilj ima proizvodnju i komercijalizaciju posuđa za jednokratnu upotrebu kako bi se smanjila potrošnja plastike i zagađenje koje uzrokuje, navodi Inteligent Change.

6 načina kako smanjiti uporabu jednokratne plastike

Prvi proizvod tvrtke Bio Plant su tanjuri pravokutnog oblika izrađeni od lista banane. Navedeni tanjuri ne sadržavaju kancerogene komponente koje se mogu naći u plastičnim tanjurima, a da bi se razgradili potrebno im je 60 dana. Dimenzije su im 22 cm x 16 cm x 3 cm.

Tvrtka koja je osvojila Bio Challenge – program kreiran od strane Inóvate Perú koji podržava razvoj inovativnih rješenja – proizvodnju je subvencionirala od osvojene nagrade. S tim novcem, tvrtka Bio Plant nabavila je strojeve potrebne za proizvodnju biorazgradivih tanjura. Tvrtka Chewa Plant trenutno proizvodi 50.000 tanjura mjesečno.

Možda te zanima…Doniraj 0,50 lipa kupnjom posebnog Čarlija

Eko
Jedan od vlasnika tvrtke, Josué Soto, rekao je da za proizvodnju ne trebaju posjeći stabla banana ili rezati listove jer se prirodno lome kad berači uklanjaju banane sa stabala.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.