Home Sport Bojkotirali su Goran, Ivo, Mate i Borna; jesu li izbornici krivci?

Bojkotirali su Goran, Ivo, Mate i Borna; jesu li izbornici krivci?

20
0
Bojkotirali su Goran, Ivo, Mate i Borna; jesu li izbornici krivci?


Hrvatski tenis ima ružan kontinuitet. U praktički svakoj generaciji HTS i izbornik u sukobu su s jednim igračem. Za Davis Cup reprezentaciju iz ovih ili onih razloga neko vrijeme nisu igrali Goran Ivanišević, Ivo Karlović, Borna Ćorić i Mate Pavić.

Sljedećeg tjedna Hrvatska u Madrid dolazi kao branitelj naslova bez vođe Marina Čilića. Čilić je otkazao nastup zbog problema s koljenom, pa je tu ulogu preuzeo Borna Ćorić i, kako je rekao sada bivši izbornik Željko Krajan, iskoristio tu priliku i riješio se Varaždinca.

Ćorić je propustio cijelu 2017. godinu u reprezentaciju baš zbog sukoba s izbornikom još od finala s Argentinom godinu ranije. Krajan ga nije uvrstio u momčad jer nije bio dovoljno spreman nakon operacije koljena, što mu je Ćorić zamjerio budući da je prije toga imao veliku ulogu na putu do finala.
MARIN MI JE REKAO: CIRKUS!


Krajan: Ćorić je dočekao da me se riješi sad kad nema Čilića…


Ipak, Ćorić se vratio na početku 2018., a za polufinale s SAD-om Krajan je uspio izgladiti nesporazume i s Matom Pavićem koji je posljednji put prije toga igrao za Hrvatsku još 2013. godine.

– Nije točno da me Krajan dosad zvao. Mene izbornik nije kontaktirao zadnje četiri godine. Poziv sam dobio 2017. za susret u Osijeku protiv Španjolske, kad je većina otkazala i jednostavno je bio primoran zvati me. Istina je da sam dobio poziv i nedavno za meč protiv Kanade, no taj poziv bio je više na inicijativu drugih osoba, a ja sam ga odbio jer mislim da nije fer nakon svega – govorio je ranije Pavić.
Zagreb: Konferencija za novinare Hrvatskog teniskog savezaŠKUGOR IZBORNIK TENISAČA


‘Krajan je izgubio kredibilitet igrača i imao druge prioritete’


– Volio bih igrati za reprezentaciju. Meni je žao ako ljudi koji jesu tamo u reprezentaciji i savezu misle da peti igrač svijeta nije dovoljno dobar za hrvatsku reprezentaciju. Ja to poštujem, ali moje je iskreno mišljenje da, dok je izbornik Krajan na funkciji, mene neće biti u reprezentaciji.

Ipak se predomislio, kao i nekoliko puta Ivo Karlović. Skoro i sada. Još 2012. napisao je da više neće igrati Davis Cup, da bi se u kvadratiće obukao za finale s Argentinom prije tri godine. Prethodno se oglušio na pozive Nikole Pilića, kasnije i na Gorana Prpića. I Goran Ivanišević nije igrao zbog sukoba s tadašnjim predsjednikom saveza Suadom Rizvanbegovićem.

 

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.