Home Hrvatska Home PROGOVORIO DJEČAK KOJI JE NEKIM ČUDOM PREŽIVIO NAPAD KARTELA U MEKSIKU ‘Bojao...

PROGOVORIO DJEČAK KOJI JE NEKIM ČUDOM PREŽIVIO NAPAD KARTELA U MEKSIKU ‘Bojao sam se da me netko ne slijedi. Mlađeg sam brata sakrio u grmlje…’

11
0
PROGOVORIO DJEČAK KOJI JE NEKIM ČUDOM PREŽIVIO NAPAD KARTELA U MEKSIKU 'Bojao sam se da me netko ne slijedi. Mlađeg sam brata sakrio u grmlje...'Trinaestogodišnji Devin Langford, dječak koji je propješačio 20 kilometara kroz pustinju kako bi pokušao pomoći članovima obitelji koje su članovi meksičkog narkokartela prošlog tjedna zasuli mecima, otkrio je u intervjuu za televizijsku emisiju Good Morning America kako su mu ti isti članovi kartela de facto spasili život, rekavši mu da legne na zemlju, piše Daily Mail.

Langford je u automobilu bio sa svojom majkom Dawnom, braćom Brixtonom (9 mjeseci), Codyjem (8), Xander (4), Trevorom i Roganom (2) te sestrama Kylie (14) i Mckenzie Rayne (9) kada je narkokartel u meksičkoj saveznoj državi Sonori otvorio vatru na njihov automobil. Devet je ljudi poginulo u masakru koji su neki izvori iz FBI-ja nazvali ciljanim smaknućem čiji se motiv još uvijek ne zna. Brixton, Kylie, Mckenzie Rayne, Cody i Xander preživjeli su napad u kojem su još poginuli Christina Marie Langford Johnson te Rhonity Miller i njezino četvero djece.

Dječak je tijekom televizijskog intervjua u kojem je opisivao stravičan napad kartela plakao. Rekao je da su napadači njemu i drugim preživjelima nakon pucnjave rekli da izađu iz automobila i legnu na zemlju. “Otišli su nakon što smo legli”, rekao je 13-godišnjak.

 

Langford je potom propješačio 20 kilometara kako bi pronašao pomoć za ozlijeđene mlađe braću i sestre koje je sakrio u grmlju. “Bojao sam se da me netko slijedi i da će me netko drugi upucati”, dodao je.

Dječak je potom opisao kako je izgledao napad na automobil u kojem je bio. “Prvo su pucali na automobil. Jako su brzo pucali. Mislim da su prvo pucali u motor kako ne bismo mogli pobjeći”, rekao je Langford i dodao da je njegova majka očajnički pokušavala ponovno upaliti automobil. “Auto nije radio. Siguran sam da su pogodili nešto. Mama je molila Bogu i pokušavala upaliti auto kako bismo mogli pobjeći.”

Kada su napadači otišli, Langford je neko vrijeme hodao sa svojim devetomjesečnim bratom Brixtonom kojeg je držao u rukama. Kada se umorio, Brixtona je spustio u grm. “Svi su jako krvarili. Žurio sam se da odem otamo”, dodao je.

Devinov otac David također je sudjelovao u intervjuu te je rekao da je njegov sin heroj. “Spasio je braću i sestre. Mislim da je to napravio iz ljubavi. Dao je svoj život za njih. Sva moja djeca koja su preživjela živuća su čuda. Koliko je metaka ispaljeno u taj automobil… Čudesno je da su preživjeli”, rekao je David Langford.

Istraga ovog stravičnog zločina još uvijek traje.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.